ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Πέντε χώρες άκουσαν τα ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι (vid)

Ερντογάν: Πέντε χώρες άκουσαν τα ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι (vid)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε σήμερα την ύπαρξη ηχογραφήσεων του φόνου του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έχει δώσει τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας του Κασόγκι στη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Η προεδρία διευκρίνισε στη συνέχεια πως οι ηχογραφήσεις ακούστηκαν μόνο και δεν διανεμήθηκε τίποτα γραπτό.

Ο Κασόγκι αρθρογράφος για της εφημερίδας "The Washington Post", δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο εσωτερικό του Προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Σαουδική Αραβία γνωρίζει σίγουρα και θα πρέπει να αποκαλύψει ποια είναι τα 15 μελή της ομάδας που σκότωσε τον Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής, 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών ασφαλείας, συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία σε σχέση με τη δολοφονία.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως μπορεί να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι στη διάρκεια των τελετών για τα 100 χρόνια από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

«Όταν πάμε στο Παρίσι, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μια ευκαιρία και θα πραγματοποιήσουμε μια διμερή συνάνηση», είπε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από: yenisafak