ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία Κασόγκι: Πρώτα του έκαναν αφαίμαξη και μετά τον διαμέλισαν

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία Κασόγκι: Πρώτα του έκαναν αφαίμαξη και μετά τον διαμέλισαν

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον φρικτό τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως δημοσίευσαν τουρκικά μέσα, προτού προχωρήσει στο διαμελισμό του πτώματος του δημοσιογράφου, ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής Salah Muhammad al-Tubaigy, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαδικασίας, χρησιμοποίησε εργαλεία προκειμένου να αντλήσει το αίμα από τις φλέβες του.

«Έγδυσαν τον Κασόγκι. Ο Tubaigy άντλησε το αίμα από τις φλέβες του και το άφησε να κυλίσει στο νεροχύτη. Ο Tubaigy ήταν και αυτός που έκανε τον διαμελισμό» αναφέρει η hurriyetdailynews..

«Ο Tubaigy είχε εκπαιδευτεί στην ιατροδικαστική στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και πρόσφατα είχε παρουσιάσει μια δική του έκθεση σε συνέδριο στην Αυστραλία, σχετικά με μια φορητή συσκευή για διεξαγωγή αυτοψίας», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιογράφος της εφημερίδας Hurriyet είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι η ομάδα των Σαουδαράβων εκτελεστών είχε χρησιμοποιήσει φάρμακα που σχετίζονται με την πηκτικότητα του αίματος προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία κατά τη διάρκεια του διαμελισμού.

Μάλιστα, ο Tubaigy φέρεται να είναι ο άνδρας που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο από την εκτέλεση του Κασόγκι να λέει στα άλλα μέλη της ομάδας να βάλουν ακουστικά ενώ αυτός θα τεμαχίζει τη σορό γιατί, όπως φέρεται να τους λέει, «όταν κάνω αυτή τη δουλειά, ακούω μουσική».

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Πλησιάζει η «Πηνελόπη» στη χώρα μας - Αυτές τις περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Άνοιξε η πλατφόρμα - Βήμα προς βήμα η διαδικασία για υποβολή αίτησης