ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστική ανακάλυψη: Βρέθηκε η Κιβωτός της Διαθήκης; (pics)

Ανατριχιαστική ανακάλυψη: Βρέθηκε η Κιβωτός της Διαθήκης; (pics)

Κιβωτός της Διαθήκης | Ειδήσεις: Αίσθηση προκαλούν οι ισχυρισμοί του Ινστιτούτου αναζήτησης και εξερεύνησης της βιβλικής αρχαιολογίας (Bible Archaeology, Search & Exploration Institute-BASE), το οποίο με δημοσιεύματά του υποστηρίζει πως είναι έτοιμο να καταλήξει στην ακριβή τοποθεσία, όπου βρίσκεται η Κιβωτός της Παλαιάς Διαθήκης.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου BASE επιμένουν πως η Κιβωτός της Παλαιάς Διαθήκης, το ιερό κιβώτιο, μέσα στο οποίο φυλάσσονταν οι πέτρινες πλάκες, πάνω στις οποίες ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές του Θεού προς τον Μωυσή, όχι μόνο δεν έχει καταστραφεί, όπως υποστηριζόταν μέχρι πρότινος, αλλά βρίσκεται κρυμμένη στην πόλη Αξούμ της Αιθιοπίας.

xartis

Σύμφωνα με ιστορικές και αρχαιολογικές καταγραφές, η Κιβωτός της Παλαιάς Διαθήκης είχε απομακρυνθεί από την Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέμεναν ότι έχει καταστραφεί.
Όμως το Ινστιτούτο BASE φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη: Εκτιμά πως η Κιβωτός φυγαδεύτηκε, αλλάζοντας συνεχώς τοποθεσίας σε ένα μεγάλο ταξίδι που κράτησε αρκετά χρόνια, με τελικό προορισμό το Αξούμ της Αιθιοπίας.

Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα που έχει γίνει, βρίσκεται κρυμμένη στην εκκλησία της Παναγίας στη Σιών όπου φυλάσσεται κάτω από αυστηρά μέτρα. Μόλις ένας μοναχός έχει το δικαίωμα εισόδου στον χώρο που βρίσκεται και ο επόμενος που θα μπει, θα είναι ο αντικαταστάτης του όταν πεθάνει.

Για πολλά χρόνια, πριν καταλήξει εκεί, είχε βρει καταφύγιο, στο νησί Ελεφαντίνη της Αιγύπτου, όπου οι ερευνητές βρήκαν υπολείμματα ενός ναού ανάλογο με αυτό του Σολομώντα, ο οποίος πιθανότατα είχε φιλοξενήσει την Κιβωτό.

Άγνωστο, όμως, το γιατί καταστράφηκε το 410 π.Χ., με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα μετακίνηση, μέσω του ποταμού Νείλου στο νησί Τάνα Κίρκος στον ποταμό Τάνα της Αιθιοπίας και από εκεί στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Η τελευταία μεταφορά του έγινε το 338 μ.Χ, όταν πλέον ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Εάν οι έρευνες του Ινστιτούτου BASE επαληθευτούν, τότε θα γίνεται λόγος για μια σπουδαία ανακάλυψη, με ανυπολόγιστη ιστορική, θρησκευτική και αρχαιολογική αξία.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινωνικό Μέρισμα: Δείτε ΕΔΩ γιατί απορρίπτεται η αίτησή σας