ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Βαθιά ανάσα στη Βρετανία - Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι

Brexit: Βαθιά ανάσα στη Βρετανία - Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι

Brexit:Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώραςΤερέζα Μέικατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Διακόσοι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τερέζα Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας.

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι είχε ανακοινωσει στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Η Τερέζα Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Τερέζα Μέι επισήμανε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

(Το ψηφοδέλτιο για την πρόταση μομφής)

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών. Η ψηφοφορία διήρκησε δύο ώρες και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 (ώρα Ελλάδας).

Δείτε LIVE εικόνα:

Μέρκελ: Δεν προβλέπεται επαναδιαπραγμάτευση του Brexit

Επαναδιαπραγμάτευση ή άνοιγμα της συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προβλέπεται στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

«Δεν αναμένονται αλλαγές», τόνισε η κυρία Μέρκελ και περιέγραψε την συμφωνία ως «μια πολύ δίκαιη ισορροπία συμφερόντων». Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα υπάρξει συντεταγμένη έξοδος της Βρετανίας. «Δεν απομένει πολύς χρόνος, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι το Βερολινο ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Και το Παρίσι αποκλείει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit, στην οποία έχουν καταλήξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε μιλώντας στο κοινοβούλιο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στη Βρετανία η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.