ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τρομοκρατική επίθεση ΣΚΑΪ: Η έκρηξη βόμβας έξω από το κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στην Ελλάδα, είναι σήμερα, Δευτέρα (17/12/2018) ένα από τα πρώτα θέματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Στη Ρωσία, το πρακτορείο Ria Novosti, σε ευρύ ρεπορτάζ από την Αθήνα, δημοσιεύει απόσπασμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καταδικάζει την ενέργεια.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα δίνουν τις γνωστές εικόνες που μεταδίδονται και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία δίνει πάντα ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα τρομοκρατίας, αφού η ίδια έχει υποστεί στο παρελθόν πολλαπλά πλήγματα με δεκάδες θύματα. Στα ρεπορτάζ από την Αθήνα τονίζεται ότι έγινε τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για την έκρηξη και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Επίσης, αναφέρεται ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια.

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος

Τον γύρο των γερμανικών ειδησεογραφικών δικτύων και εφημερίδων στις διαδικτυακές τους σελίδες κάνει η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του ΣΚΑΙ σήμερα χαράματα. Πρώτο την είδηση στο γερμανόφωνο χώρο μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa με πληροφορίες για το χτύπημα.

Η ειδησεογραφική εκπομπή Heute του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF γράφει στην ιστοσελίδα της ότι η προειδοποίηση έγινε με τηλεφώνημα σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό πριν γίνει η έκρηξη.

«Οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια από τζάμια και κουφώματα παραθύρων από το κτήριο των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού, του οποίου η πρόσοψη είναι από γυαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκρηκτική ύλη είχε βάρος 5 κιλών. Η αστυνομία κινεί τις έρευνές της προς κάθε κατεύθυνση του ελληνικού ακροαριστερού χώρου».

Στη γερμανική διαδικτυακή του σελίδα το Euronews γράφει ότι τις χειρότερες ζημιές υπέστησαν ο τρίτος και τέταρτος όροφος του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα δημοσιογραφικά γραφεία του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.

«Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Όλγα Γερογιάννη χαρακτήρισε την επίθεση χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και ότι η χώρα είναι θωρακισμένη για τέτοιου είδους επιθέσεις». Στη διαδικτυακή της σελίδα η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk επισημαίνει από την βομβιστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά πολλές υλικές ζημιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Deutsche Welle

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία πλησιάζει Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Δείτε τους χάρτες (pics)