ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα του Μπερλουσκόνι οι κοπέλες των «μπούνγκα-μπούνγκα»

Θύματα του Μπερλουσκόνι οι κοπέλες των «μπούνγκα-μπούνγκα»

Ακόμα και αγωγές εις βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι 32 κοπέλες που συμμετείχαν στα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι, καθώς το δικαστήριο του Μιλάνου αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να θεωρηθούν θύματα και όχι απλοί μάρτυρες.

Οι Ιταλοί δικαστές ευθυγραμμίστηκαν με τις πιο πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τις οποίες «η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας του ατόμου, υπερισχύει της προστασίας της δημοσίας ηθικής και αιδούς».

Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι κοπέλες θεωρούνται θύματα, μπορούν να υποβάλλουν αγωγές εναντίον του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση.

Ωστόσο, οι δικηγόροι των δυο νεαρών γυναικών Άμπρα Μπατιλάνα και Κιάρα Ντανέζε, που κατήγγειλαν ότι ένιωσαν να προσβάλλονται από τα όσα συνέβησαν μέσα στη βίλα του Άρκορε, δήλωσαν ότι «οι πελάτισσές τους δεν υιοθέτησαν την στάση αυτή, προσβλέποντας σε χρηματική αποζημίωση, αλλά αποκλειστικά και μόνο για να προστατέψουν την τιμή τους».

Στη συγκεκριμένη δίκη για τα ροζ σκάνδαλα του «Καβαλιέρε», κατηγορούνται για προαγωγή στην πορνεία οι Λέλε Μόρα (ατζέντης ηθοποιών και μοντέλων), Εμίλιο Φέντε (δημοσιογράφος, στενός φίλος του Μπερλουσκόνι) και Νικόλ Μινέτι (περιφερειακή σύμβουλος).