ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Έκλεισε και πάλι το αεροδρόμιο Gatwick

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Έκλεισε και πάλι το αεροδρόμιο Gatwick

Το αεροδρόμιοΓκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο προσγειώσεων απόψε, μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) να πετάει από πάνω.

Du9R4U X0AIE0 7

Μία ώρα περίπου αργότερα έγινε γνωστό ότι οι πτήσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας,και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο ξεκίνησαν εκ νέου να πραγματοποιούνται μετά τη σύντομη αναστολή τους, παρά τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι εθέαθη άλλο ένα ντρόουν, σήμερα, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του αεροδρομίου.

«Οι πτήσεις συνεχίζονται στο Γκάτγουικ έπειτα τις πληροφορίες για ένα drone στην περιοχή» επισήμανε.

«Καθώς πραγματοποιούσαμε ελέγχους, οι απογειώσεις και προσγειώσεις ανεστάλησαν. Επρόκειτο για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητά μας. Τα στρατιωτικά μέτρα, που έχουμε εφαρμόσει στο αεροδρόμιο, μας παρείχαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι είναι ασφαλές να ανοίξουμε και πάλι τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό αερολιμένα, επιβεβαιώθηκε ότι εθεάθη ένα ντρόουν κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης σήμερα το βράδυ, το περιστατικό ερευνήθηκε και κατόπιν ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις.