Υψηλή η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Βουλγαρία

Υψηλή η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Βουλγαρία

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης  πέφτει  ένα στα οχτώ παιδιά στη Βουλγαρία , σύμφωνα με στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών και του υπουργείου Εσωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας. 


Σοκ προκαλεί το γεγονός πως το 85% των παιδιών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, είχαν στενή σχέση με τον δράστη  όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η Νέλη Πέτροβα, από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Δράσεων και Πρακτικών της Βουλγαρίας.

Στο 30-40% των περιπτώσεων,  ο δράστης είναι ο πατέρας, ο αδελφός, ο παππούς ή ο σύντροφος της μητέρας του παιδιού, ενώ στο 74% των περιπτώσεων, τα παιδιά δεν μιλούν για την κακοποίησή τους, η οποία κι έρχεται στο φως από κάποιο τυχαίο περιστατικό.

Σύμφωνα με την κα Πέτροβα, η οποία εγκαινίασε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, το ποσοστό ανεκτικότητας σε ό,τι αφορά τη λεκτική κακοποίηση είναι μάλλον υψηλό στη Βουλγαρία, ενώ ολοένα και περισσότερα παιδιά παρασύρονται σε σεξουαλικές δραστηριότητες μέσω ίντερνετ.

Από τα 2155 παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης στη Βουλγαρία το 2010, τα 253 έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σεξουαλική κακοποίηση  θεωρείται ακόμη και το να αναγκάζεται ένα παιδί να παρακολουθεί κάποια ταινία πορνογραφικού περιεχομένου, παρουσία κάποιου ενήλικα , σύμφωνα με  το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.