ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρόμος επέστρεψε: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό στο Μάντσεστερ – Ο δράστης φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ

Ο τρόμος επέστρεψε: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό στο Μάντσεστερ – Ο δράστης φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ

Η αστυνομία της Βρετανίας γνωστοποίησε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

8000074 6543365 An elderly man and a woman were pictured receiving treatment aft a 1 1546304702087

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης, στην οποία τραυματίστηκαν δύο πολίτες -- ένας άνδρας και μια γυναίκα, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο -- κι ένα στέλεχός της, έχει συλληφθεί.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης της αιματηρής επίθεσης ήταν οπλισμένος με ένα μακρύ μαχαίρι κουζίνας. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν γρήγορα στο σημείο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν κάνοντας χρήση όπλου ηλεκτροσόκ και σπρέι πιπεριού.



Ο δημοσιογράφος του BBC, Sam Clack, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται πολύ κοντά στον σημείο της επίθεσης, δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να φωνάζει «Αλλάχ» καθώς ξεκινούσε να μαχαιρώνει ανθρώπους.



Επίσης βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Snapchat μετά τη σύλληψη του δείχνει τον άνδρα να φωνάζει «Allahu Akbar» καθώς μεταφέρεται με χειροπέδες στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού οχήματος.

Ο δημοσιογράφος του BBc πρόσθεσε ότι ο δράστης κατά τη σύλληψη του ακούστηκε να λέει: «Όσο συνεχίζετε να βομβαρδίζετε άλλες χώρες, αυτού του είδους οι επιθέσεις θα συνεχίζουν να συμβαίνουν».

Λίγο αργότερα η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει την επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ, ως μία έρευνα που είναι σχετική με την τρομοκρατία, ενώ διερευνάται μία διεύθυνση στην περιοχή Τσέιθαμ Χιλ της πόλης.

Πηγή φωτoγραφιών: Daily Mail