ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αγωνία στους -27 βαθμούς - Βρίσκουν συνέχεια νεκρούς στα συντρίμμια της πολυκατοικίας (vids)

Ρωσία: Αγωνία στους -27 βαθμούς - Βρίσκουν συνέχεια νεκρούς στα συντρίμμια της πολυκατοικίας (vids)

Με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμα και τους 27 βαθμούς υπό το μηδέν, οι διασώστες συνεχίζουν αδιάκοπα να ερευνούν τα ερείπια μιας πολυκατοικίας στα ρωσικά Ουράλια, η οποία κατέρρευσε εν μέρει δύο ημέρες νωρίτερα, έπειτα από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου.

Στους 31 ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη ρωσική πόλη του Μαγκνιτογκόρσκ, μετά την ανάσυρση τριών ακόμη πτωμάτων από τα χαλάσματα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Εκτάκτων Περιστατικών και Φυσικών Καταστροφών (EMERCOM).

«Οι σοροί τριών θυμάτων ανασύρθηκαν από χαλάσματα» επισήμανε το γραφείο τύπου του υπουργείου, στον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης (2/1).

Οι έρευνες συνεχίζονται επί 24ωρου βάσης τονίζει το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι περίπου 1.000 διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έκρηξη, που οφείλεται σε διαρροή αερίου, σημειώθηκε τη Δευτέρα σε ένα από τα διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στο Μαγκνιτογκόρσκ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς 35 διαμερίσματα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε άλλα 10 διαμερίσματα.

Ένα μέρος της εννεαώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μαγκνιτογκόρσκ, μια βιομηχανική πόλη στην περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ, περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια.

Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν σ' αυτό το κτίριο από μπετόν που είχε κατασκευασθεί το 1973, την εποχή της ΕΣΣΔ, και είχε 35 διαμερίσματα.

Οι διασώστες ανέσυραν χθες, Τρίτη, από τα συντρίμμια ένα ζωντανό μωρό. Τηλεοπτικές εικόνες το έδειξαν σε μια νοσοκομειακή κλίνη με τη μητέρα του να βρίσκεται δίπλα του.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στη Μόσχα είπαν πως βρίσκεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση και πως υποφέρει από κρυοπαγήματα, καθώς και από ένα τραύμα στο κρανίο και κατάγματα.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, οργανισμός που αναλαμβάνει τις κύριες αστυνομικές έρευνες στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εκρηκτικών ή συστατικών τους στα συντρίμμια που έχουν ήδη εξετασθεί, ενώ μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν έπειτα από μια άλλη έκρηξη, το βράδυ της Τρίτης, σε μικρό λεωφορείο, επίσης στο Μαγκνιτογκόρσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές δεν έκαναν καμιά σύνδεση μεταξύ των δύο επεισοδίων.