Σκληρότερες κυρώσεις για το Ιράν θέλει ο Νετανιάχου

Σκληρότερες κυρώσεις για το Ιράν θέλει ο Νετανιάχου

Να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν ζήτησε σε χθεσινή του ομιλία στην ισραηλινή βουλή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Ο Νετανιάχου μιλώντας στην Κνέσετ (ισραηλινή βουλή) είπε πως: «Το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Για όσους είχαν αμφιβολίες, αν κανείς είχε αμφιβολίες, η έκθεση της IAEA (σ.σ. της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ) σίγουρα τις διέγραψε», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να επιβληθούν κυρώσεις, σκληρές κυρώσεις, σε αυτό το καθεστώς--ακόμα πιο σκληρές από εκείνες που επιβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες».

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα στην διάρκεια μιας συζήτησης στο ισραηλινό κοινοβούλιο, λέγοντας πως το Ισραήλ θέλει να «σταθεροποιήσει και να ενισχύσει» τις συμφωνίες ειρήνης με την Αίγυπτο και την Ιορδανία εν μέσω της αναταραχής στην περιοχή και αξιώνοντας ξανά από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μην θέσει οποιονδήποτε όρο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Ο Αμπάς έχει δηλώσει ότι θα συνομιλήσει με την κυβέρνηση Νετανιάχου μόνον εάν η τελευταία παγώσει τους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.