ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμαλωτίστηκε πυρήνας ξένων τζιχαντιστών του ISIS – Ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Αιχμαλωτίστηκε πυρήνας ξένων τζιχαντιστών του ISIS – Ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), η συμμαχία κουρδικών και αραβικών παραστρατιωτικών ομάδων που επιχειρεί στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο 12 Ιανουαρίου την αιχμαλώτιση τεσσάρων μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκ των οποίων δύο φέρονται να είναι υπήκοοι της Ρωσίας.

Κατά την ανακοίνωση των ΣΔΔ, οι τζιχαντιστές αιχμαλωτίστηκαν την 9η Ιανουαρίου. Οι άλλοι δύο είναι ένας Τούρκος κι ένας Αφγανός.

«Αυτή η ομάδα εξτρεμιστών είχε αναπτυχθεί για να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη της Ράκα και οργάνωνε τρομοκρατικούς πυρήνες στην πόλη», συμπλήρωσε η συμμαχία.

Τα μέλη της ομάδας φέρονται να σχεδίασαν αρκετές επιθέσεις που διαπράχθηκαν ήδη στη Ράκα και τα προάστιά της, σύμφωνα με τις ΣΔΔ.

Η κουρδοαραβική συμμαχία αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επιχείρηση εναντίον του ύστατου προπυργίου του ISIS στην ανατολική Συρία, στην πόλη Χατζίν. Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγει συχνά αεροπορικά πλήγματα στη Χατζίν και κοντινά χωριά, προσφέροντας όπως λέει υποστήριξη στις επιχειρήσεις των ΣΔΔ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συριακά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει πως τα πλήγματα αυτά έχουν στοιχίσει τη ζωή αμάχων επανειλημμένα. Η κυβέρνηση στη Δαμασκό αξιώνει από τα Ηνωμένα Έθνη να εγγυηθούν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και να βάλει τέλος στη δράση του διεθνούς συνασπισμού στη συριακή επικράτεια, την οποία ουδέποτε ενέκρινε.

Ροή Ειδήσεων