Δε θα πιστεύετε πώς μετονόμασαν οι Πακιστανοί τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Newsroom Newsroom

Δε θα πιστεύετε πώς μετονόμασαν οι Πακιστανοί τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ο εορτασμός της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου προωθούσε «την ανηθικότητα, τη γύμνια και τη βλασφημία».

Ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν αποφάσισε να μετονομάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε «ημέρα για τις αδελφές» και να διανείμει, με την ευκαιρία αυτή, φουλάρια και πασμίνες στις φοιτήτριες, θέλοντας να αντιταχθεί σε μια «κουλτούρα της Δύσης», που επικρίνεται ως εισαγόμενη.

Η αλλαγή στοχεύει στο να προωθήσει την «κουλτούρα της Ανατολής και τις ισλαμικές παραδόσεις μεταξύ των νέων», εξηγεί το Γεωργικό Πανεπιστήμιο του Φαϊσαλαμπάντ (UAF/Est) σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

«Στην κουλτούρα μας, οι γυναίκες είναι ολοένα και πιο αυτόνομες και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων ως αδελφές, μητέρες, κόρες και σύζυγοι» επισημαίνει ο αντιπρύτανης Ζάφαρ Ικμπάλ.

«Τείνουμε να ξεχάσουμε την κουλτούρα μας και η δυτική κουλτούρα ριζώνει στην κοινωνία μας» συνεχίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το Γεωργικό Πανεπιστήμιο σκέφτεται να «διανείμει μαντίλες, πασμίνες και μπλούζες με τον λογότυπό του στις φοιτήτριες», στις 14 Φεβρουαρίου.

Το UAF θέλει να κάνει δώρο τουλάχιστον 1.000 μαντίλες στις 14.000 φοιτήτριες που σπουδάζουν εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμαρ Μπουκάρι, ο εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου, απευθύνοντας έκκληση για δωρεές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η όλη επιχείρηση.

«Οι εσάρπες θα διανεμηθούν από τη διοίκηση κι όχι από τους φοιτητές», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς τις γυναίκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου, ολοένα και πιο δημοφιλής εορτή μεταξύ των νεαρών Πακιστανών, βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων στη μουσουλμανική συντηρητική χώρα, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί εισαγωγή από τη Δύση.

Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα σχετικά με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, έπεται από προσφυγή, όπου υποστηριζόταν ότι «υπό το πρόσχημα ότι γιορτάζεται η αγάπη, πρόκειται στην πραγματικότητα για προώθηση της ανηθικότητας, της γύμνιας και της βλασφημίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved