Θέλουν να χτίσουν φράχτη στα σύνορα Αριζόνας-Μεξικού

Με την κατασκευή ενός ιδιωτικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της πολιτείας της Αριζόνα με το Μεξικό, πιστεύουν γερουσιαστές και πολίτες ότι θα λύσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Θέλουν να χτίσουν φράχτη στα σύνορα Αριζόνας-Μεξικού
1'

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, Στιβ Σμιθ, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το σκοπό αυτό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως μέχρι σήμερα οι δωρεές φτάνουν τις 255 χιλιάδες δολάρια.

Για την προώθηση της ιδέας κατασκευής του φράχτη, ο Σμιθ έφτιαξε και ιστοσελίδα, η οποία προέτρεπε τους πολίτες της Αριζόνα «να δείξουν στον κόσμο το αποφασιστικό πνεύμα του αμερικανικού λαού».

Ο φράχτης της Αριζόνα είναι το πιο πρόσφατο γεγονός στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην αμερικανική πολιτεία, για το αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει αρκετά για να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση, τη στιγμή που ο μεταναστευτικός νόμος που ψήφισε η τελευταία έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ανάλογη συζήτηση έχει ξεσπάσει και στην Αλαμπάμα, ο σκληρός μεταναστευτικός νόμος της οποίας προκάλεσε την παρέμβαση Ομπάμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή