Θέλουν να χτίσουν φράχτη στα σύνορα Αριζόνας-Μεξικού

Θέλουν να χτίσουν φράχτη στα σύνορα Αριζόνας-Μεξικού

Με την κατασκευή ενός ιδιωτικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της πολιτείας της Αριζόνα με το Μεξικό, πιστεύουν γερουσιαστές και πολίτες ότι θα λύσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, Στιβ Σμιθ, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το σκοπό αυτό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως μέχρι σήμερα οι δωρεές φτάνουν τις 255 χιλιάδες δολάρια.

Για την προώθηση της ιδέας κατασκευής του φράχτη, ο Σμιθ έφτιαξε και ιστοσελίδα, η οποία προέτρεπε τους πολίτες της Αριζόνα «να δείξουν στον κόσμο το αποφασιστικό πνεύμα του αμερικανικού λαού».

Ο φράχτης της Αριζόνα είναι το πιο πρόσφατο γεγονός στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην αμερικανική πολιτεία, για το αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει αρκετά για να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση, τη στιγμή που ο μεταναστευτικός νόμος που ψήφισε η τελευταία έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ανάλογη συζήτηση έχει ξεσπάσει και στην Αλαμπάμα, ο σκληρός μεταναστευτικός νόμος της οποίας προκάλεσε την παρέμβαση Ομπάμα.