ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στο πανεπιστήμιο της Λυών: Τρεις τραυματίες (vids)

Ισχυρή έκρηξη στο πανεπιστήμιο της Λυών: Τρεις τραυματίες (vids)
PIXABAY

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην οροφή του πανεπιστημίου της Λυών έπειτα από έκρηξη

Δυνάμεις ασφαλείας και της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο.

Πηγές της αστυνομίας και του πανεπιστημίου είπαν ότι στη στέγη πραγματοποιούνταν εργασίες και ότι εξερράγη μια φιάλη υγραερίου.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις άνθρωποι.

Βίντεο που τραβήχτηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν θεαματικές εκρήξεις τις οποίες ακολούθησαν μεγάλες φλόγες και στη συνέχεια μια στήλη μαύρου καπνού.

Το πανεπιστήμιο Λιόν 1 ειδικεύεται στο πεδίο των θετικών επιστημών και στην πανεπιστημιούπολή του, που εκκενώθηκε από τους πυροσβέστες, συχνάζουν περίπου 800 άτομα.

Υπάλληλος του πανεπιστημίου εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησαν δύο εκρήξεις μικρότερης ισχύος στη στέγη του κτηρίου που βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζει κυρίως ένα εργαστήριο χημείας και βιοχημείας.

Το πανεπιστήμιο απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια χημικών προϊόντων και ζήτησε από τους φοιτητές του και τους επισκέπτες να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από το κτήριο.

Οι τρεις φιάλες αερίου είχαν αποθηκευτεί στην ταράτσα του κτηρίου από μια εταιρία δημοσίων έργων, που πραγματοποιούσε μονωτικές εργασίες.