ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Εκκενώνονται σχολεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα

Συναγερμός στη Ρωσία: Εκκενώνονται σχολεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα
Πανικός στη Ρωσία

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής σήμερα 5 Φεβρουαρίου από δημόσια κτήρια, εμπορικά κέντρα και σχολεία στη Μόσχα της Ρωσίας αλλά και στην περιφέρειά της, έπειτα από ανώνυμες απειλές για βόμβες που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Περίπου 90 κτήρια, μεταξύ των οποίων σχολεία, ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης, εμπορικά και επιχειρηματικά κέντρα, νοσοκομεία και κτήρια της δημόσιας διοίκησης χρειάσθηκε να εκκενωθούν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Εκκενώσεις κτηρίων πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην οποία είχαν ήδη κηρυχθεί τις προηγούμενες ημέρες παρόμοιοι συναγερμοί για βόμβες που αποδείχθηκαν ψεύτικοι.

Κανένα ύποπτο αντικείμενο δεν βρέθηκε μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αφού απομακρύνθηκαν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τις αρχές, τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι απειλές εστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το εξωτερικό, κυρίως από την Ουκρανία.

Στα τέλη του 2017, είχε ήδη σημειωθεί στη Ρωσία ένα μαζικό κύμα ανώνυμων τηλεφωνικών απειλών για βόμβες, που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και είχε επιφέρει την απομάκρυνση συνολικά περισσότερων των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων. Καμιά βόμβα δεν βρέθηκε ποτέ.

Αν και οι οικονομικές απώλειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας τις είχαν υπολογίσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή πολλά εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, τα τηλεφωνήματα είχαν κάνει Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και διαθέτουν δίκτυο συνεργών στη Ρωσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις