ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Αλλάζει η ονομασία της χώρας στο κτήριο της κυβέρνησης (Pics+Vid)

Σκόπια: Αλλάζει η ονομασία της χώρας στο κτήριο της κυβέρνησης (Pics+Vid)
Ιστορική αποκαθήλωση

Η Ελλάδα παραχώρησε τον όρο Μακεδονία στα Σκόπια με κατεβασμένα τα χέρια και με τη σειρά του τα Σκόπια ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας τους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτήριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων.

Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Κάτι ανάλογο ίσως να συμβεί και αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί και η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Σχετικές ειδήσεις