ΚΟΣΜΟΣ

«Κραυγή πολέμου» από Νετανιάχου: «Θα ισοπεδώσουμε το Ιράν»

«Κραυγή πολέμου» από Νετανιάχου: «Θα ισοπεδώσουμε το Ιράν»
Απειλεί ευθέως με πόλεμο το Ιράν

Η επέτειος της ιρανικής επανάστασης θα είναι «η τελευταία» για την Τεχεράνη αν η Ισλαμική Δημοκρατία κάνει πράξη τις απειλές που εξαπέλυσε σήμερα (11 Φεβρουαρίου) ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης ότι το Ιράν θα ισοπεδώσει πόλεις στο Ισραήλ, αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στην Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γιαντολάχ Ζαβανί, υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις, προειδοποίησε σε συγκέντρωση για τον εορτασμό της 40ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το θάρρος να ρίξουν ούτε μια σφαίρα εναντίον μας παρά τον αμυντικό και στρατιωτικό εξοπλισμό τους. Όμως, αν μας επιτεθούν, θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα», σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Δεν αγνοώ τις απειλές του ιρανικού καθεστώτος, αλλά ούτε εκφοβίζομαι από αυτές. Αν αυτό το καθεστώς κάνει το φρικτό λάθος επιχειρώντας να καταστρέψει το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, δεν θα πετύχει. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, αυτή θα είναι η τελευταία επέτειος της επανάστασης που θα γιορτάσουν. Πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη τους», τόνισε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σχετικές ειδήσεις