ΚΟΣΜΟΣ

Πολικό χάος στη Ρωσία: Χιονίζει ασταμάτητα στη Μόσχα – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Πολικό χάος στη Ρωσία: Χιονίζει ασταμάτητα στη Μόσχα – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες
Η σφοδρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 140 χρόνων

Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα 13 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, λόγω της χιονόπτωσης - ρεκόρ, όμως η ζωή κυλά ομαλά στη ρωσική πρωτεύουσα, μολονότι καλύφθηκε από ένα στρώμα χιονιού ύψους 36 εκατοστών στη διάρκεια της περασμένης νύχτας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, που επικαλείται τη μετεωρολογική υπηρεσία, καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον χειμώνα του 1995.

Μέσα σε λίγες ώρες, το χιόνι κάλυψε την πόλη, όμως η μετεωρολογική υπηρεσία Fobos διευκρίνισε στον ιστότοπό της ότι η χιονόπτωση θα εξασθενίσει από απόψε και θα σταματήσει τελείως τη νύχτα.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς λειτουργούν κανονικά και στις κεντρικές αρτηρίες της Μόσχας η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διέφερε πολύ από μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Μόνο τα αεροδρόμια επηρεάστηκαν: η αεροπορική εταιρεία Aeroflot αποφάσισε χθες, Τρίτη, το βράδυ να ματαιώσει 70 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο. Σε ορισμένες πτήσεις σήμερα σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

«Ένα ρεκόρ χιονόπτωσης ηλικίας 20 ετών καταρρίφθηκε. Και επιπλέον, έχουμε ακραίες θερμοκρασίες. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι επί ποδός. Να προσέχετε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν σήμερα εκχιονιστικά μηχανήματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους. Περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι και 14.000 οχήματα έχουν κινητοποιηθεί από την υπηρεσία συντήρησης του οδικού δικτύου – σ' αυτούς δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες ή σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επίσης τεθεί σε επιφυλακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το συσσωρευμένο χιόνι μπορεί να μετατραπεί σε τεράστιες λακκούβες με λάσπη στα τέλη της εβδομάδας, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αύξηση της θερμοκρασίας, ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις