ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς (pics+vid)

Θλίψη: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς (pics+vid)
Σε ηλικικία 77 ετών
PIXABAY

Πέθανε, σε ηλικία 77 ετών, ο σπουδαίος Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδα FAZ ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Ζυρίχη.

Ο Eλβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς, ο οποίος διακρίθηκε σε ταινίες όπως «Τα Φτερά του Έρωτα» του Βιμ Χέρτσογκ, «Η Πτώση» του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ και «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, πέθανε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας από καρκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η πράκτοράς του Πατρίτσια Μπαουμπάουερ.

«Ναι, σήμερα τις πρώτες ώρες της ημέρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας το θάνατό του που ανακοινώθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι Βιμ Βέντερς, Ερίκ Ρομέρ, Βέρνερ Χέρτζογκ και Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Για τα επιτεύγματά του στον κινηματογράφο έλαβε το 2010 βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το 2014 τη Χρυσή Κάμερα, ενώ το 2010 απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο των Αστέρων στο Βερολίνο.

Στο θέατρο, έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, έργα των Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε, Ευριπίδη και Σον Ο'Κέισι. Από το 1996 είναι ο κάτοχος του Δαχτυλιδιού του Ίφλαντ, της μεγαλύτερης διάκρισης για γερμανόφωνο ηθοποιό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χάος στην Αλβανία: Άγρια επεισόδια και ξύλο - Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν παραίτηση Ράμα

Συναγερμός στον ΣΚΑΪ για τα νούμερα: «Πάτωσε» και ο Παπαδόπουλος - Εκνευρισμός με Survivor (pics)

Σχετικές ειδήσεις