ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο «κράξιμο» σε Ερντογάν: «Ούτε έναν κουβά πετρέλαιο δεν βρήκες»

Άγριο «κράξιμο» σε Ερντογάν: «Ούτε έναν κουβά πετρέλαιο δεν βρήκες»
Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο «σουλτάνος», καθώς οι γεωτρήσεις στη Μερσίνη και την Αλάνια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
AP / PIXABAY

Τον «εξάψαλμο» ακούει πλέον ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την αξιωματική αντιπολίτευση της γείτονος, με το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία της πρώτης γεώτρησης των Τούρκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κύπρου», ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του «σουλτάνου» μέσα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ζητώντας εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση για τις «μεγάλες δαπάνες στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα».

Μάλιστα, ο Τούρκος βουλευτής δεν φαίνεται να… μασάει τα λόγια του, επισημαίνοντας πως από την πρώτη γεώτρηση των Τούρκων στ’ ανοιχτά της Μερσίνης και δεν προέκυψε «ούτε ένας κουβάς πετρέλαιο».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εξίσου απογοητευτικά υπήρξαν και τα αποτελέσματα της εξόρυξης που γίνεται στη θαλάσσια περιοχή της Αλάνιας.

Στην ίδια ερώτηση, εξάλλου, ο Μπασαρίρ ζητά πληροφορίες για το πόσο κόστισε η αγορά τριών σκαφών από τη Νορβηγία, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επί της ουσίας, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει όχι τόσο στο θέμα των κοιτασμάτων, όσο στο κόστος των εξορύξεων. Με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, το κόστος για κάθε σκάφος μαζί με το ελικόπτερο που νοικιάζει η Τουρκία αγγίζει τα 90.000 δολάρια.

Εάν σε βάθος χρόνου οι ενεργειακές έρευνες των Τούρκων εξακολουθήσουν να μην έχουν αποτέλεσμα, τότε υπολογίζεται ότι η γειτονική χώρα θα ζημιωθεί κατά 2 δισ. δολάρια.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση Ερντογάν είναι έτοιμη να πουλήσει τις δυο μεγαλύτερες τουρκικές εταιρίες δημοσίου συμφέροντος, TPAO και BOTAŞ, με έδρα το Κατάρ.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Ανοιξιάτικη η Τρίτη - Έρχεται ραγδαία επιδείνωση (pics)

«Μακάβρια» πτήση: Όλοι οι επιβάτες ήταν νεκροί!

Αυτά είναι τα ελληνικά φαγητά που χάθηκαν στον χρόνο

Σχετικές ειδήσεις