ΚΟΣΜΟΣ

Το Πακιστάν μποϊκοτάρει τη διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν

Το Πακιστάν μποϊκοτάρει τη διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν

Το Πακιστάν δεν θα πάρει μέρος στη διεθνή διάσκεψη για το μέλλον του Αφγανιστάν, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου στη Βόννη, διαμαρτυρόμενο για την πρόσφατη ΝΑΤΟική επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 24 Πακιστανοί στρατιώτες.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ αναφέρει ότι «το υπουργικό συμβούλιο επαναβεβαίωσε την υποστήριξη του Πακιστάν στη σταθερότητα και την ειρήνη στο Αφγανιστάν και τη σημασία που έχει μια αφγανική διαδικασία συμφιλίωσης, της οποίας θα ηγείται το Αφγανιστάν. Το Πακιστάν προσβλέπει στην επιτυχία αυτής της διάσκεψης, αλλά βάσει των εξελίξεων και των συνθηκών που επικρατούν αποφάσισε να μη μετάσχει στη διάσκεψη».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της πακιστανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ελπίζει το Ισλαμαμπάντ να αναθεωρήσει τη στάση του.

«Κατανοώ την ανησυχία του Πακιστάν μετά το θάνατο ανθρώπων, ο οποίος προκλήθηκε από τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Όμως αυτή η ανησυχία δεν θα πρέπει να επισκιάσει το γεγονός ότι η διάσκεψη για το Αφγανιστάν είναι μια πολύ σημαντική διάσκεψη», δήλωσε η Μέρκελ.

Παράλληλα, την ίδια ελπίδα εξέφρασε και εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, Ντομινίκ Μέντλεϊ.