ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Σαρώνουν τα βόρεια της χώρας οι πυρκαγιές

Ισπανία: Σαρώνουν τα βόρεια της χώρας οι πυρκαγιές
ASSOCIATED PRESS

Εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες επιχειρούν στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονται και πυροδότησαν οι ισχυροί άνεμοι κι οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των μετώπων σε λιγότερες από 50 το βράδυ της Δευτέρας (4/2) στις Αστούριες.

Τουλάχιστον 300 πυροσβέστες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών, έδωσαν μάχη με 99 εστίες στην κοινότητα των Αστουριών καταφέρνοντας να περιορίσουν τον αριθμό των μετώπων σε 47 έως το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της περιοχής.

Άλλες 18 πυρκαγιές ξέσπασαν στη γειτονική κοινότητα Κανταβρία.

Τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες δεν έχει τραυματιστεί κανένας άνθρωπος, αναζωπύρωσαν οι νότιοι άνεμοι με ριπές έως τα 100 χλμ/ώρα και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε μια περιοχή με υγρό κλίμα συνήθως τον χειμώνα, επισημαίνουν οι τοπικές αρχές.

Την Κυριακή, ο υδράργυρος ανήλθε στους 25 βαθμούς κελσίου στο Χιχόν, τη μεγαλύτερη πόλη των Αστουριών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν σήμερα «πολύ αυξημένος» ή και «εξαιρετικά υψηλός» σε ορισμένα τμήματα των Αστουριών.

Ο πρόεδρος της Κανταβρίας, Μιχέλ Άνχελ Ρεβίλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για αύριο «πολύ ισχυρούς ανέμους».

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία» είπε ο ίδιος σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές ειδήσεις