ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμιτρόφ για Μητσοτάκη: Ελπίζω να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη Συμφωνία

Ντιμιτρόφ για Μητσοτάκη: Ελπίζω να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη Συμφωνία
Πώς περιγράφει την «επόμενη μέρα» των Πρεσπών ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ
eurokinissi

«H Ελλάδα έδειξε  το πόσο σπουδαία χώρα είναι με τον τρόπο που αντιμετώπισε το γείτονα της» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ένας λόγος που επιτεύχθηκε η συμφωνία είναι το ότι οι κοινωνίες μας ωρίμασαν, άλλα και οι ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν όσοι συνεπλάκησαν στο εγχείρημα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ντιμιτρόφ.

Ερωτηθείς αν φοβάται πως αν έλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας των Σκοπίων, ο κ. Ντιμιτρόφ απάντα ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει στα βόρεια σύνορα της «μια λειτουργική Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα» και προσθέτει: «Ελπίζω, γνωρίζοντας και την παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη, ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια στοιχειώδη κατανόηση».

O Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στο γιατί χρειάστηκαν 27 χρόνια για να καταλήξουν σε συμφωνία αναφέρει ότι «μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών "πάρει μπροστά", οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του '90. Ένας λόγος που επιτεύχθηκε η συμφωνία τώρα ίσως οφείλεται στο ότι οι κοινωνίες μας ωρίμασαν, αλλά και στις ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν όσοι αναμίχθηκαν στο εγχείρημα». Τέλος, αναφερόμενος την «επόμενη μέρα» των Πρεσπών σημειώνει ότι «αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από τον εισαγγελέα για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Οι κινήσεις που την πρόδωσαν (vid)

Μήνυση κατέθεσε ο πατέρας του βρέφους που έπεσε από τα χέρια ιερέα: Ποια η κατάσταση της υγείας του

Survivor: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον παίκτη που μπαίνει στο ριάλιτι και φέρνει τα πάνω κάτω (vid)

Σχετικές ειδήσεις