ΚΟΣΜΟΣ

Ethiopian Airlines: Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα επιβάτη της μοιραίας πτήσης

Ethiopian Airlines: Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα επιβάτη της μοιραίας πτήσης
Συγκρίσεις με το αεροπορικό δυστύχημα της Lion Air
AP/Mulugeta Ayene

Μια νιόπαντρη Ινδή, η οποία σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines είχε στείλει γραπτό μήνυμα στον σύζυγό της ότι θα του τηλεφωνούσε όταν θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η Σίκα Γκαργκ, η οποία ταξίδευε για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), είχε παντρευτεί πριν από σχεδόν τρεις μήνες τον Σουμίγια Μπατατσαρίγια έπειτα από τρία χρόνια σχέσης.

Ο Μπατατσαρίγια επίσης επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί της με προορισμό το Ναϊρόμπι, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδιά του και παρέμεινε στο Νέο Δελχί, έγραψε η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Times of India. Είχε μάλιστα αγοράσει και εκείνος εισιτήριο, αλλά το ακύρωσε γιατί του προέκυψε μια έκτακτη σύσκεψη.

«Επιβιβάστηκα και θα σου τηλεφωνήσω μόλις προσγειωθούμε», έγραψε η Γκαργκ στο σύζυγό της.

Αλλά προτού προλάβει να της απαντήσει εκείνος, χτύπησε το τηλέφωνό του και τον ενημέρωσαν για το αεροπορικό δυστύχημα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Το ζευγάρι, που ζούσε στο Νέο Δελχί, είχε σχεδιάσει μάλιστα διακοπές μετά την επιστροφή της Γκαργκ από το Ναϊρόμπι.

Τη Δευτέρα η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με την οικογένεια της Γκαργκ και έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω του Twitter. Αργότερα είπε ότι κατάφερε να μιλήσει με μέλη της οικογενείας της Γκαργκ καθώς και με τις οικογένειες άλλων Ινδών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Η Γκαργκ ήταν σύμβουλος του ινδικού υπουργείου Περιβάλλοντος και είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην συμφωνία του Παρισίου για το κλίμα το 2015.

Επιβάτες με διαβατήρια από 35 χώρες βρίσκονταν στην πτήση, ανάμεσά τους περίπου 24 υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκρίσεις με το αεροπορικό δυστύχημα της Lion Air

Η συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 προκάλεσε σοβαρά ερωτηματικά τόσο στους ειδικούς σε ζητήματα ασφάλειας πτήσεων, όσο και στην παγκόσμια κοινή γνώμη για το αν αποτέλεσε ή όχι μία ένδειξη ενός σοβαρότερου προβλήματος ασφάλειας του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους, σύμφωνα με το ABC News.

Το Boeing 737 MAX 8 έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές εντατικής χρήσης από την κατασκευάστρια Boeing, ανταποκρινόμενο στην πορεία των εκδόσεων του αεροσκάφους Boeing 737 που προηγήθηκαν.

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών 302 συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή της, σκοτώνοντας το σύνολο των 157 επιβαινόντων σε αυτή, ενώ προκάλεσε άμεσα συγκρίσεις με το αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Οκτωβρίου στην Ινδονησία, με την εμπλοκή ενός αεροσκάφους ίδιου τύπου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ο βαθμός κοινών παραγόντων του αεροπορικού δυστυχήματος της πτήσης 610 της Lion Air, με την συντριβή της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Ο προβληματισμός προκαλείται από την εμπλοκή του ίδιου τύπου αεροσκάφους στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα, αλλά και από το γεγονός της συντριβής τους, λίγο μετά την απογείωσή τους κι ενώ προσπαθούσαν να ανακτήσουν ύψος.

Το αεροπορικό δυστύχημα της Lion Air με το αεροσκάφος να έχει βυθιστεί στην Θάλασσα της Ιάβας, φέρεται να αποδίδεται σε σφάλμα χειρισμού και ελλιπή τεχνική συντήρηση ενός συστήματος του αεροσκάφους που συνετρίβη, σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών σε θέματα ασφάλειας πτήσεων, που έχουν αναλύσει τα στοιχεία των αιτιών πρόκλησης του δυστυχήματος που δημοσιοποιήθηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ για πιλότο όταν άκουσε τι ξέχασε επιβάτης στο αεροδρόμιο (pics)

Αθώα ή ένοχη η Ειρήνη: Οι ένορκοι αποφασίζουν για την τύχη του μοντέλου με την κοκαΐνη (pics)

Σχετικές ειδήσεις