ΚΟΣΜΟΣ

Αθώο ομόφωνα το 21χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Αθώο ομόφωνα το 21χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ
Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή της

Οι ένορκοι αποφάσισαν την επιστροφή της Ειρήνης στην Ελλάδα

Αθώα κρίθηκε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου από τους 7 ενόρκους στο Χονγκ Κονγκ. Η απόφαση βγήκε σήμερα το πρωί (Τετάρτη 13/3/2019), και η 21χρονη που κρατείτο τους τελευταίους 17 μήνες στην Κίνα, με την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα 2,6 κιλών κοκαΐνης, θα επιστρέψει στην χώρα της και την οικογένειά της.

«Είναι ομόφωνη η απόφαση για την αθώωσή της», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάκη Κεχαγιόγλου στο Newsbomb.gr

Δεν μπορούν να το πιστέψουν οι δικοί της άνθρωποι ότι η περιπέτειά τους τελείωσε. Και όμως, μετά την πολύμηνη κράτησή της, η Ειρήνη παίρνει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της. Τα πράγματα πλέον είναι απλά. Η αθώωσή της τής ανοίγει την πόρτα στην ελευθερία. Το 21χρονο μοντέλο αποφυλακίζεται και επιστρέφει στην Ελλάδα.

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα την συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους.

Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης, λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύσθηκα», δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι, χθες (Τρίτη 12/3/2019) μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του μοντέλου και διακεκριμένος δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός -όπως άλλωστε ήταν από την αρχή της υπόθεσης-, καθώς γνωρίζει καλά την νομοθεσία των συγκεκριμένων χωρών, και σημείωνε με νόημα:«για μένα θα ήταν έκπληξη η αθώωση της Ειρήνης. Ευχάριστη μεν, έκπληξη δε».

Ο διακεκριμένος δικηγόρος και συνήγορος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε δηλώσει χθες, Τρίτη 12/3/2019, αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την απόφαση: «Κατά την απολογία της η 21χρονη Ειρήνη υποστήριξε ότι λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της, ο οποίος είναι αστυνομικός, ήξερε ακριβώς πώς γίνεται ο έλεγχος των χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, και έτσι δεν θα διακινδύνευε για κάτι που ήξερε ποια διαδικασία έχει. Τέλος, στην απολογία της είχε καταθέσει ότι πέρασε από τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και μόνο στον τρίτο ήταν που εντοπίστηκαν οι ναρκωτικές ουσίες».

Να θυμήσουμε ότι το 21χρονο μοντέλο είχε δηλώσει κατά την απολογία του «Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν», τόνισε. Το μοντέλο είχε τονίσει ακόμη πως ο φίλος της από την στιγμή που προσγειώθηκε, της έστελνε συνεχώς μηνύματα.

Εκείνη του είχε απαντήσει μόνο δύο φορές. Επειδή δεν ήξερε αγγλικά, θεώρησε ότι της τα έστελνε από το ενδιαφέρον του. Επειδή ήταν και μεγάλο το ταξίδι, πάνω από δέκα ώρες. Θεώρησε ότι ανησυχούσε αν είχε φτάσει καλά κι αν μπορούσε να συνεννοηθεί για να καταφέρει να φτάσει στο ξενοδοχείο. Το μοντέλο είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πως, εκ των υστέρων κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σαρώνει τη χώρα η νέα κακοκαρία με χιόνια, καταιγίδες και πολλά μποφόρ

Αναδρομικά: Ποιοι και πώς θα διεκδικήσουν από 2.560 έως 4.570 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις