ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Όποιος πάει να μας διώξει από την Κων/πολη θα φύγει με φέρετρο»

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Όποιος πάει να μας διώξει από την Κων/πολη θα φύγει με φέρετρο»

Νέες προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους

«Την "Ιστανμπούλ" δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματά μας» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν και να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας: «Δοκιμάζουν τη χώρα μας ακόμη και 16.000 χιλιόμετρα μακριά στη Νέα Ζηλανδία».

Να σημειωθεί ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των Τούρκων, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κατά την προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη, ο «σουλτάνος» θυμήθηκε την Μικρασιατική καταστροφή και τον Κεμάλ.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του είπε: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Τουρκικών ιστοσελίδων ο Ερντογάν είπε: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Μάλιστα, στη διάρκεια της ομιλίας του πρόβαλε και βίντεο με αποσπάσματα από το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας ότι ο Τάραντ απειλούσε τους Τούρκους μουσουλμάνους, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφτεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι οι τουρκικές Αρχές ερευνούν τις επισκέψεις του υπόπτου και τις επαφές του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι 99 «πράσινες» σχολές εισαγωγής χωρίς εξετάσεις

Επίδομα παιδιού 2019 - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

Σχετικές ειδήσεις