ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε ρόλο… μυστικού πράκτορα!

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε ρόλο… μυστικού πράκτορα!
Για τρεις εβδομάδες

Ο δούκας του Κέιμπριτζ είναι άνθρωπος της δράσης!

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είναι το είδος του μελλοντικού βασιλιά που κάθεται στο περιθώριο γράφοντας επικριτικά σχόλια μέσω Twitter για τις κορυφαίες υπηρεσίες που κρατούν τη χώρα του ασφαλή. Ο δούκας του Κέιμπριτζ είναι άνθρωπος της δράσης.

Πρόσφατα μάλιστα πέρασε τρεις εβδομάδες δουλεύοντας με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, προκειμένου να καταλάβει πώς λειτουργούν, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού W.

Η πληροφορία ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον μέσω Twitter μαζί με φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ στα γραφεία του Αρχηγείου Επικοινωνιών της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ), ενός από τους τρεις οργανισμούς που εξερεύνησε. Σύμφωνα με το tweet, πέρασε επίσης χρόνο με στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS), γνωστής και ως MI6 και της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας και Ασφάλειας MI5.

Η M16 είναι η βρετανική εκδοχή της CIA και εργάζεται μυστικά στο εξωτερικό για την εθνική ασφάλεια. Είναι ο οργανισμός που δίνει στον Τζέιμς Μποντ τις εντολές του. Στην GCHQ, εν τω μεταξύ ο πρίγκιπας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου γνώρισε την τεχνολογία αιχμής της Βρετανίας για την αντιμετώπιση απειλών εναντίον της χώρας.

«Οι υπηρεσίες αυτές είναι γεμάτες από καθημερινούς ανθρώπους που κάνουν το πιο εκπληκτικό έργο για να είμαστε ασφαλείς» δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανέφερε ακόμη ότι ήταν μία εμπειρία που τον αφύπνισε, ενώ ο επικεφαλής του Αρχηγείου Επικοινωνιών της Κυβέρνησης, ο οποίος παρέμεινε ανώνυμος, δήλωσε ότι ο πρίγκιπας «εργάστηκε πολύ σκληρά για να ενσωματωθεί στην ομάδα» και ήταν αποτελεσματικός ανάμεσα σε εξειδικευμένους αναλυτές και πράκτορες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με τη Χατζηγεωργίου: Αποχώρησε από ομιλία γιατί τη… διέκοψαν - «Κάγκελο» η Τσαπανίδου

«Θρίλερ» στον Alpha: Φεύγει η Ελένη Μενεγάκη;