ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: Θρίλερ με βίντεο - Άγνωστος μέσα στο ναό την ώρα της φωτιάς

Παναγία των Παρισίων: Θρίλερ με βίντεο - Άγνωστος μέσα στο ναό την ώρα της φωτιάς
Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα σε έναν από τους Πύργους του Καθεδρικού Ναού να προχωράει τρέχοντας και να μπαίνει μέσα σε αυτόν.

Ένα... αμφιλεγόμενο βίντεο κάνει - τις τελευταίες ώρες - τον γύρο του διαδικτύου «φουντώνοντας» τα σενάρια σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στη Νοτρ Νταμ, που από χθες, 15/4, συγκλονίζει τον πλανήτη.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει έναν άνδρα σε έναν από τους Πύργους του Καθεδρικού Ναού να προχωράει τρέχοντας και να μπαίνει μέσα σε αυτόν.

Ο άνδρας φοράει ένα κίτρινο γιλέκο και μαύρα ρούχα και κράνος στο κεφάλι. Η εικόνα έχει προκαλέσει εκατοντάδες σχόλια στα social media με όλους να αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός ο άνδρας και τι έκανε εκείνη την ώρα μέσα στην Παναγία των Παρισίων. Ήταν κάποιος από τους εργάτες; Οι εργάτες όμως είχαν φύγει πριν ξεσπάσει η φωτιά. Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ, πάντως, οι εργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες συντήρησης του καθεδρικού ναού δίνουν καταθέσεις.

«Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ήχησαν οι συναγερμοί του καθεδρικού ναού και οι επισκέπτες στη Notre-Dame άρχισαν γρήγορα να εκκενώνουν το κτίριο... Οι εργάτες είχαν σταματήσει τις εργασίες από τις 17:00 έως τις 17:30 ώρα Γαλλίας», όπως επισημαίνει ο Αντρέ Φινό, υπεύθυνος επικοινωνίας του καθεδρικού ναού.


«Αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν είχε απομείνει κάποιος. Δύο εταιρείες από την Ανατολική Γαλλία (η Meuse και Meurthe-et-Moselle) είχαν αναλάβει αυτό το έργο αποκατάστασης», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Παναγία των Παρισίων: Tα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων

Παναγία των Παρισίων: Η στιγμή της κατάρρευσης του καμπαναριού

Σχετικές ειδήσεις