ΚΟΣΜΟΣ

Winter is coming: Ένας φωτογραφικός φόρος τιμής στο Game of Thrones

Winter is coming: Ένας φωτογραφικός φόρος τιμής στο Game of Thrones
HBO

Ο Γερμανός φωτογράφος Κίλιαν Σένμπεργκερ εμπνέεται από τον παγωμένο φανταστικό κόσμο των βιβλίων του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, πάνω στα οποία βασίστηκε η πολυβραβευμένη σειρά.

Τιμώντας τον τελευταίο κύκλο του «Game of Thrones» -άρχισε να προβάλλεται στις 14 του μηνός- ο Γερμανός φωτογράφος Κίλιαν Σένμπεργκερ (Kilian Schönberger) μετέτρεψε μια φωτογράφησή του των παγωμένων τοπίων της Κεντρικής Ευρώπης, των μυστηριωδών κάστρων της και των καλυμμένων από ομίχλη δασών της σε φόρο τιμής σε μια από τις δημοφιλείς σειρές στην ιστορία της μικρής οθόνης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

Εμπνεόμενος από τον παγωμένο φανταστικό κόσμο στα βιβλία του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και από τη γεωγραφική διαμόρφωση της γενέτειράς του, η εναλλακτική φωτογραφική εξιστόρηση του Σένμπεργκερ φαντάζεται τα καλυμμένα με χιόνι δέντρα ως απειλητικούς White Walkers, τις οροσειρές που πυργώνονται ως The Wall και τα παμπάλαια πέτρινα κάστρα ως τις οικίες των γαλαζοαίματων του Westeros.

Ο Σένμπεργκερ εκμυστηρεύεται ότι τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στη διαδικτυακή απότιση φόρου τιμής τις τράβηξε στα δάση των γερμανο-τσεχικών συνόρων, στα φαράγγια της Σαξονικής Ελβετίας, της Σαξονίας και της Ανατολικής Γερμανίας, μέσα σε ένα σπήλαιο στον πάγο κοντά τη γερμανική λίμνη Κένιγνκζεε και στους πρόποδες της οροσειράς Δολομίτες.

Έχοντας ως υπόβαθρο τις σπουδές του σε γεωγραφία και τις γνώσεις μετεωρολογίας που έχει, εξηγεί ότι η προσέγγισή του ως φωτογράφος προϋποθέτει μεγάλη προετοιμασία και ακόμη μεγαλύτερη αναμονή ώστε να καταφέρει να αιχμαλωτίσει το «genius loci» ενός τόπου, την πεμπτουσία του, το πνεύμα του, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

«Μιας κι εγώ ο ίδιος μεγάλωσα σε μια απομακρυσμένη δασώδη περιοχή, τα παιδικάτα μου τα έπλασαν τα τοπικά παραμύθια και οι πολλές εμπειρίες στην ύπαιθρο» εξομολογείται. «Κι αυτό είναι που είναι ορατό στη δουλειά μου, σήμερα. Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω τις σκηνές που μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο να γεννήσει τις δικές του ιστορίες, με τις φωτογραφίες μου ως οπτικό φόντο».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Εθνική ντροπή! Αυτοί είναι οι «Έλληνες» ευρωβουλευτές που δεν ψήφισαν την γενοκτονία των Ποντίων

Ζευγάρι έκανε τεστ DNA για πλάκα - Το «σκοτεινό» μυστικό που ανακάλυψε τούς άλλαξε τη ζωή

Σχετικές ειδήσεις