ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 14χρονες μαθήτριες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν εννέα άτομα

ΗΠΑ: 14χρονες μαθήτριες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν εννέα άτομα
Οι ανήλικες αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες /Πηγή: CNNi

Δύο 14χρονες μαθήτριες στη Φλόριντα των ΗΠΑ συνελήφθησαν, όταν ένας καθηγητής τους ανακάλυψε ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία εννέα ατόμων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Το σχολικό συμβούλιο επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο CNNi το γεγονός ότι οι δύο μαθήτριες του γυμνασίου Avon Park τέθηκαν υπό κράτηση την Τετάρτη (17/4), για ένα «πιθανό σχέδιο για να βλάψουν άτομα εκτός της σχολικής κοινότητας».

Ωστόσο αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, επικαλούμενοι ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πάρκο Avon βρίσκεται περίπου 128 χιλιόμετρα νότια του Ορλάντο. Ένας καθηγητής διέκρινε στα δύο κορίτσια «υστερική» συμπεριφορά, ενώ έψαχναν για ένα φάκελο μέσα στην τάξη και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκθέσεις σύλληψης των κοριτσιών.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο καθηγητής στην αστυνομία, όταν οι μαθήτριες ανησύχησαν για την πιθανή σύλληψή τους, η μία του απάντησε: «Θα τους πω ότι ήταν μία φάρσα, αν με καλέσουν ή αν με βρουν».

Τα δύο κορίτσια είχαν γράψει σε οκτώ κομμάτια χαρτί τα σχέδιά τους και τα είχαν αποθηκεύσει σε έναν φάκελο, που είχαν ονομάσει «όπλα». Μέσα στον φάκελο υπήρχε περιγραφή για το πως θα προμηθεύονταν όπλα και πώς θα σκότωναν εννέα άτομα, αλλά και πώς θα εξαφάνιζαν τα πτώματα.

Οι 14χρονες μαθήτριες ανιμετωπίζουν εννέα κατηγορίες συνομωσίας για δολοφονία και άλλες τρεις κατηγορίες συνομωσίας για απαγωγή.

Ο εκπρόσωπος της σχολικής αρχής στο Highlands της Φλόριντα, δήλωσε: «Η απειλή αυτή ήταν πολύ σοβαρή. Οτιδήποτε είναι σε χαρτί ή λέμε, πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν».

Με πληροφορίες από το CNNi

Διαβάστε επίσης

Φόβοι για serial killer στην Κύπρο: Ενδείξεις για περισσότερα πτώματα στο μεταλλείο

Σχετικές ειδήσεις