ΚΟΣΜΟΣ

Σπουδαία ανακάλυψη: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε ο Ιησούς (pics)

Σπουδαία ανακάλυψη: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε ο Ιησούς (pics)
Δείτε τα ευρήματα των αρχαιολόγων
pixabay

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το σπίτι του Ιησού κάτω από εκκλησία του 4ου αιώνα στο βόρειο Ισραήλ - Δείτε τις φωτογραφίες 

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μεγάλωσε στη Γαλιλαία, όμως υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για το πού κατοικούσε κατά την ενήλικη ζωή του. Χάρη σε ευρήματα στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καπερναούμ, στο βόρειο Ισραήλ, ίσως μπορούμε πλέον να ανακαλύψουμε περισσότερα για τη ζωή του.

Ο πατέρας Κρις Ράιαν, διευθυντής της Θεολογικής σχολής στην Αυστραλία, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της σειράς του Amazon Prime «Έρευνα για το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού» πως οι αρχαιολόγοι έκαναν εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

«Πάνω μας είναι ένας ναός του 20ού αιώνα, που κτίστηκε πάνω από αυτό, μπορείτε να δείτε μερικά εξωτερικά τοιχώματα σε σχήμα οκταγώνου. Αυτή είναι μια εκκλησία του 5ου αιώνα» είπε ο πατέρας Ράιν και πρόσθεσε ότι «οι αρχαιολόγοι βρήκαν τώρα ένα άλλο στρώμα κάτω κι από αυτό, το οποίο ήταν μια εκκλησία του τέταρτου αιώνα».

«Εκείνη την εποχή (σ.σ τον 4ο αιώνα) υπήρχαν όλα αυτά τα μικρά μέρη όπου οι Χριστιανοί προσεύχονταν μέσα σε αυτά, τα οποία ήταν βασικά ένα κατάλληλα διαμορφωμένο σπίτι» και συνέχισε να εξηγεί πως, όταν άρχισαν να σκάβουν βαθύτερα, οι ιστορικοί βρήκαν μια άλλη αξιοσημείωτη ανακάλυψη.

Δείτε στην gallery τι ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι:

«Ακόμα πιο βαθιά, κάτω από αυτό το επίπεδο αρχαίων, έχουμε ένα σπίτι του πρώτου αιώνα. Μπορούμε να δούμε μέχρι τα μέσα του πρώτου αιώνα, υπάρχουν όλα τα είδη των κανονικών οικιακών πραγμάτων που θα βρείτε - όλα τα σημάδια πως κάποιοι ζούσαν εκεί», είπε και πρόσθεσε ότι «από τα μέσα του πρώτου αιώνα, κάτι αλλάζει, δεν έχετε πλέον εκείνα τα οικιακά πράγματα, απλά λάμπες και χώρους αποθήκευσης. Αυτό δείχνει ότι μετατράπηκε σε τόπο προσευχής και λατρείας».

Ωστόσο, αυτό που οι αρχαιολόγοι βρήκαν χαραγμένο στους τοίχους τους εξέπληξε.

«Το άλλο πράγμα που έκαναν ήταν ότι ζωγράφιζαν τους τοίχους, η Καπερναούμ είναι μια πόλη χτισμένη σε έναν μαύρο βράχο. Αλλά μπορείτε να δείτε ότι πέρασαν τα τοιχώματα με ασβέστη και οι άνθρωποι έγραψαν πάνω τους. Έγραψαν πράγματα όπως “ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Μεσσίας”», είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Θεολογικής σχολής στην Αυστραλία.

Τέλος, ο πατέρας Ράιαν είπε πως «Υπάρχουν και άλλα κομμάτια που υποδηλώνουν ότι ο Άγιος Πέτρος έζησε εδώ και είμαστε βέβαιοι ότι είναι το σπίτι του».

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δες ΕΔΩ αν κέρδισες τα 1.000 ευρώ

Ανατροπή με την τιμή του πιτόγυρου: «Παγώνει» η αύξηση - Πόσο θα πωλείται