ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφόνησαν ή όχι τον Πάμπλο Νερούδα;

Δολοφόνησαν ή όχι τον Πάμπλο Νερούδα;

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα, έρχονται στο φως νέα συγκλονιστικά στοιχεία αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε.

Ο Χιλιανός Νομπελίστας πέθανε στο Σαντιάγκο το Σεπτέμβρη του 1973 από καρκίνο του προστάτη όπως ανέφερε το πιστοποιητικό. Ο θάνατός του επήλθε 12 ημέρες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ.

Τώρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα, στο οποίο υπήρξε μέλος ο Νερούδα, ζητά την εκταφή της σορού του ποιητή προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός του προήλθε από θανάσιμο ένεση! Καταγγελίες που έγιναν από τον δικηγόρο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Εδουάρδο Κοντρεράς, υπήρξε και βοηθός του Π.Νερούδα, υποστηρίζει ότι στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο ποιητής του χορηγήθηκε ένεση που περιείχε δηλητήριο έπειτα από εντολή του Πινοσέτ!

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από τον δικαστή Μάριο Καρόσα ο οποίος στο παρελθόν είχε δώσει έγκριση για την εκταφή του πρώην προέδρου της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε, από την οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.