ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Μόσχα: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε αεροσκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες (vids)

Τραγωδία στη Μόσχα: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε αεροσκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες (vids)
youtube

Το επιβατικό αεροσκάφος SSJ-100 που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Μουρμάνσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Κυριακής (05/05/2019) ενώ πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται», είπε ιατρική πηγή στο πρακτορείο Τass.

Το αεροδρόμιο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως, ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης ξανάνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικά.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους» και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. «Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο μια πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο αεροπλάνο ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.