ΚΟΣΜΟΣ

Ο αποδέκτης της βόμβας ήταν διευθυντής υπηρεσίας συλλογής φόρων

Ο αποδέκτης της βόμβας ήταν διευθυντής υπηρεσίας συλλογής φόρων

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για τη συλλογή των φόρων στην Ιταλία, τραυματίστηκε σήμερα στη Ρώμη εξαιτίας έκρηξης ενός παγιδευμένου πακέτου που δέχτηκε.


Να σημειωθεί πως το περιστατικό συνέβη δύο ημέρες μετά από μια παρόμοια επίθεση που απετράπη κατά του επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αναρχικοί.

Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν τη διενέργεια έρευνας για «επίθεση με τρομοκρατικά κίνητρα».

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ρώμης ανέφερε πως «Το παγιδευμένο πακέτο, το οποίο έφτασε ταχυδρομικώς, εξερράγη όταν το άνοιξε ο διευθυντής. Αυτός τραυματίστηκε στο χέρι και το αυτί».

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, έσπευσε να συμπαρασταθεί στον 50χρονο διευθυντή της υπηρεσίας συλλογής των φόρων στην Ιταλία, Μάρκο Κουτσάνια.

«H Equitalia έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό στους νόμους. Είναι μια ουσιαστική υπηρεσία για τη λειτουργία του κράτους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες και στις οικογένειές τους» πρόσθεσε ο Μόντι σε ανακοίνωσή του.

Να σημειωθεί πως η Equitalia είναι μια δημόσια εταιρεία, το 51% της οποίας κατέχει η ιταλική φορολογική αρχή και το 49% η Inps, ο ιταλικός οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, επεσήμανε πως η σημερινή επίθεση συνιστά μια «τρομοκρατική απόπειρα εκμετάλλευσης των θυσιών που πρέπει να κάνει η Ιταλία για να βγει από την κρίση».