ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές αλλαγές! Πόσος θα είναι ο πληθυσμός της Γης το 2100;

Δραματικές αλλαγές! Πόσος θα είναι ο πληθυσμός της Γης το 2100;
Pixabay

Απίστευτες αλλαγές αναμένεται να σημειωθούν στον παγκόσμιο πληθυσμό τα επόμενα 81 χρόνια, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα των γεννήσεων αλλά και με τις προβλέψεις που έχουν κάνει ειδικοί, προβλέπεται ότι το 2050 ο πληθυσμός της γης θα πλησιάσει τα 10 δισεκατομμύρια και εν συνεχεία μέχρι το 2100 θα εκτοξευθεί στα 11 δισεκατομμύρια!

Η αύξηση θα προέλθει κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής οι οποίες αναμένεται ακόμη και να πενταπλασιάσουν τον πληθυσμό τους μέσα στον αιώνα που διανύουμε.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω έρευνα προβλέπει ότι το 2100 η Ινδία θα περάσει στην πρώτη θέση με 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους ενώ η Κίνα, που σήμερα είναι πρώτη, θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση λόγω και της αυστηρής πολιτικής γεννήσεων που ακολουθεί.

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι στην τρίτη θέση αναμένεται να σκαρφαλώσει η Νιγηρία η οποία από 200 εκατομμύρια πληθυσμό που μετράει σήμερα θα ανέβει στα 733 εκατομμύρια. Το δε Πακιστάν θα εκτοξευτεί στα 403 εκατομμύρια, από τα 217 εκατομμύρια πληθυσμού που έχει σήμερα

Άλλες χώρες της Αφρικής όπως το Κονγκό, η Αιθιοπία, η Τανζανία, η Αίγυπτος και η Ουγκάντα αναμένεται να υπερδιπλασιάσουν τον πληθυσμό τους.

Τέλος, αύξηση αλλά μικρή, θα παρουσιάσει και η γειτονική Τουρκία που θα δει τον πληθυσμό της στο τέλος του αιώνα να ανεβαίνει στα 86 εκατομμύρια από τα 83. Για τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, αντίθετα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, όπως η Γερμανία και η Ισπανία θα δουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται δραματικά.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais»:

Σχετικές ειδήσεις