ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Βόμβα»: Πίσω στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

«Βόμβα»: Πίσω στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή θα πρέπει να επιστρέψει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει τόσο ο ίδιος όσο και συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ´ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών είναι εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν επίσης ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο χρηματιστής Αντωνιαδης στους οποίους το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Ο δικηγόρος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών. Ωστόσο οι δικαστές του χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμεινε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και στη συνέχεια μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί του αιτήματος αναίρεσης που υπέβαλλε και αυτός για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου.