ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αθήνα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον «χορό» των Ρίχτερ στην πρωτεύουσα (pics)

Σεισμός Αθήνα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον «χορό» των Ρίχτερ στην πρωτεύουσα (pics)
EUROKINISSI

«Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα», γράφει το δημοσίευμα του BBC. «Οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους καθώς το σοκ του σεισμού διήρκεσε 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα», αναφέρει το ρεπορτάζ. Αναφορά γίνεται και στη δήλωση του σεισμολόγου Ευθύμιου Λέκκα, ότι τα κτήρια της ελληνικής πρωτεύουσας είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.

Για μεγάλη σεισμική δόνηση την οποία ακολούθησαν επτά μετασεισμοί κάνει λόγο το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάτοικοι περιγράφουν το σεισμό ως πολύ δυνατό ενώ σημειώνουν πως έπεφταν τηλεοράσεις και αντικείμενα μέσα στα σπίτια τους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρεται στα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ενώ μεταφέρει και το κλίμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου, όπως γράφει, «Πολλοί κάτοικοι και τουρίστες βγήκαν από τα κτήρια και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους», γράφει το δημοσίευμα σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

Το Reuters αναφέρει ότι ο κόσμος εγκατέλειψε τα πολυώροφα κτήρια της πόλης αμέσως μετά τον σεισμό, τον πρώτο που σημειώνεται στην Αθήνα από το 1999.

Το Al Jazeera στον ιστότοπό του αναφέρεται και αυτό στα μικροπροβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και μεταφέρει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου λίγο μετά τον σεισμό. Ο Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Δείτε στην gallery μερικά από τα δημοσιεύματα:

«Σεισμός ταρακουνά την Αθήνα» είναι ο τίτλος της Bild. Η γερμανική εφημερίδα μεταφέρει εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και επισημαίνει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Η Bild καταγράφει τις πληροφορίες και υπενθυμίζει τον σεισμό του 1999, ενώ εξηγεί το φαινόμενο με γραφήματα.

«Σοβαρός σεισμός συνταράσσει την Αθήνα» γράφει το περιοδικό Der Spiegel και τονίζει τα προβλήματα που ακολούθησαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ότι χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν στους δρόμους. Το περιοδικό αναφέρει, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή και υπενθυμίζει τον σεισμό του 1999.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ARD, μεταδίδει τις πληροφορίες του ανταποκριτή του από την Αθήνα. Το ρεπορτάζ δίνει έμφαση στις διακοπές ηλεκτροδότησης και λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στο γεγονός ότι πολύς κόσμος εγκατέλειψε τα κτήρια και έτρεξε στον δρόμο.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τους σεισμούς

Δείτε ΕΔΩ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Αθήνα – Βίντεο: Τα 15 δευτερόλεπτα του τρόμου - Η στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά την Αττική

Σχετικές ειδήσεις