ΚΟΣΜΟΣ

«Μυρίζει μπαρούτι»: Το Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το βρετανικό δεξαμενόπλοιο

«Μυρίζει μπαρούτι»: Το Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το βρετανικό δεξαμενόπλοιο
AP

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στον Κόλπο μετά την κατάσχεση ενός βρετανικού δεξαμενόπλοιου από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο από -υπό βρετανική σημαία- δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν.

Στο βίντεο αυτό, το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ένας αξιωματούχος των λιμενικών Αρχών του Ιράν είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς από τους Φρουρούς της Επανάστασης για την διεξαγωγή έρευνας, μετά την σύγκρουσή του με ένα ιρανικό αλιευτικό πλοίο κι αφού αγνόησε το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει το ψαράδικο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν θα πρέπει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομική διαδικασία, καθώς παραβίασε τους κανόνες της ναυσιπλοΐας», είπε ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στον Βρετανό ομόλογό του, Τζέρεμι Χαντ κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες δυνάμεις: Αλλάζουν όλα σε θητεία, προσλήψεις, μεταθέσεις