Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο φονικός τυφώνας Ντόριαν «σφυροκοπά» τις Μπαχάμες: Ένα 8χρονο παιδί το πρώτο θύμα του

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Το πέρασμα του τυφώνα - «τέρας» από τις Μπαχάμες ήταν φονικό και καταστροφικό - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το πρώτο θύμα του πιο ισχυρού τυφώνα που έχει χτυπήσει ποτέ τις Μπαχάμες, ήταν ένα 8χρονο αγόρι. Σύμφωνα με το τοπικό Eyewitness News, μια γυναίκα αποκάλυψε ότι ο μικρός εγγονός της έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από πνιγμό ενώ αγνοείται η εγγονή της. Και τα δύο παιδιά βρίσκονταν στα νησιά Αμπάκο, όταν χτύπησε ο τυφώνας.

Ο Ντόριαν «σφυροκοπά» τα βόρεια νησιά της χώρας με ανέμους που ξεπερνούν τα 355 χλμ./ώρα. Έχει χαρακτηριστεί «καταστροφικός» και «επικίνδυνος για τη ζωή» καθώς αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5.

Το βασικό ερώτημα τώρα είναι πού θα «χτυπήσει» στη συνέχεια και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του στους πολίτες. Οι μετεωρολόγοι δυσκολεύονται να προβλέψουν την ακριβή πορεία του. Θεωρούν ότι οι Μπαχάμες είναι πιθανότατα η χώρα που θα δεχθεί το πιο ισχυρό πλήγμα από τον Ντόριαν αλλά υπάρχει ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν αυτός φτάσει στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ο πληθυσμός είναι πολύ πιο πυκνός, σημειώνει η "Guardian".

Οι πολιτείες Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα έχουν ήδη εκδώσει εντολές εκκένωσης για τις παράκτιες περιοχές τους από το βράδυ της Κυριακής.

«Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα»

Οι εικόνες που έρχονται από το νησί Γκρέιτ Αμπάκο στις Μπαχάμες δείχνουν το ύψος του νερού να έχει φτάσει στη μέση των σπιτιών ενώ οι οροφές τους έχουν διαλυθεί.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Hubert Minnis ανέφερε: «Αυτή είναι πιθανότατα η πιο θλιβερή και η χειρότερη μέρα της ζωής μου, καθώς πρέπει να απευθυνθώ στους πολίτες. Ως γιατρός πρέπει να σας πω ότι έχω εκπαιδευτεί να αντέξω πολλά πράγματα, αλλά τίποτα σαν κι αυτό».

Αναφερόμενος στην καταστροφή, προσέθεσε ότι «δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον δρόμο από τον ωκεανό. Δεν φαίνεται πού αρχίζει ο δρόμος και πού αρχίζει ο ωκεανός».

Βίντεο που «κόβει» την ανάσα

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει την πτήση αεροσκάφους της NOAA Aircraft Operations Center, μέσα από το «μάτι» του τυφώνα Ντόριαν, «κόβει» την ανάσα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, αρχικά η πτήση φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, όταν όμως το αεροσκάφος πλησιάζει προς το «μάτι» του τυφώνα ξεκινούν οι αναταράξεις.

Δείτε φωτογραφίες από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο με γνωστό ηθοποιό: Τραυματίστηκε σοβαρά – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο (pics)

ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό