Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν και πατούν στο λαιμό μαύρο άνδρα

Newsbomb

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό γεγονός του θανάτου του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά αστυνομικούς του τμήματος στη Φλόριντα.

Η κυκλοφορία ενός βίντεο στα σόσιαλ μίντια ανάγκασε τις αρχές να ξεκινήσουν εσωτερική έρευνα στο τμήμα της Σαρασότα.

Στα βίντεο φαίνονται δύο αστυνομικοί να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν μαύρο άνδρα και στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν ο ένας τον πατάει με το γόνατο στο λαιμό. Το περιστατικό είναι προγενέστερο εκείνου που κατέληξε στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με το CNN, στο βίντεο διάρκειας περίπου 90 δευτερολέπτων που τράβηξε ένας περαστικός, εμφανίζονται τρεις αστυνομικοί να συλλαμβάνουν έναν μαύρο άνδρα, με τους δύο από αυτούς να τον έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος.

Ο Πάτρικ Κάρολ, όπως ονομάζεται ο συλληφθείς, ακούγεται να φωνάζει «γιατί με συλλαμβάνετε» καθώς ο αστυνομικός γονατίζει πάνω στο σώμα του. Σημειώνεται ότι ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, χωρίς ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

«Καθώς τους φώναζα και τους ρωτούσα γιατί με συλλαμβάνουν, εκείνος άρχισε να φέρνει το γόνατό του στο λαιμό μου», είπε ο Πάτρικ Κάρολ στο δίκτυο WFTS.

Το αστυνομικό τμήμα έβγαλε επίσημη ανακοίνωση λέγοντας ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο την περασμένη Δευτέρα, όταν κάποιος έκανε tag σε μία σχετική ανάρτηση τον λογαριασμό τους στα social media. Μετά την εξέταση αρκετών αναρτήσεων με αποσπάσματα του βίντεο, η αρχηγός του τμήματος Μπερναντέτ ΝτιΠίνο έδωσε εντολή να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα, με τον αστυνομικό που εμφανίζεται να γονατίζει στον λαιμό του άνδρα να έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση των αστυνομικών, ο Κάρολ πρόβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ενώ δεν παραπονέθηκε για κάποιο τραυματισμό ούτε ζήτησε ιατρική βοήθεια μετά το περιστατικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις με νέο ύποπτο - Τι λένε οι γονείς της