Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Τζο Μπαίντεν: Η συγκινητική τελετή για τους 400.000 νεκρούς από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Με μια συγκινητική τελετή για τους νεκρούς από κορονοϊό έκλεισε την Τρίτη το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο Λίνκολ με τον Τζο Μπάιντεν να σημειώνει ότι η θλίψη για τον τραγικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού θα βρεθεί στην καρδία της διακυβέρνησής του.

Ο Μπαίντεν, μάλιστα, θυμήθηκε και την απώλεια της πρώτης του συζύγου σε τροχαίο δυστύχημα και του γιου του Μπο από καρκίνο σε ηλικία 46 ετών.

«Είναι δύσκολο ορισμένες φορές να θυμάσαι, αλλά έτσι κλείνουν οι πληγές. Είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό ως έθνος» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαίντεν λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του.

Στην τελετή άναψαν 400 φωτάκια στις δύο πλευρές του μνημείου Λίνκολν συμβολίζοντας τους περισσότερους από 400.000 νεκρούς από κορονοϊό που μετράει η Αμερική.

Στο πλευρό του νέου προέδρου των ΗΠΑ ήταν η σύζυγός του, Τζιλ, καθώς και η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με τον σύζυγό της.

«Για αρκετούς μήνες θρηνούσαμε, σήμερα θρηνούμε και ξεκινάμε τη διαδικασία της ίασης» σημείωσε από την πλευρά της η Χάρις.

Στα πλαίσια της τελετής, μάλιστα, οι καμπάνες στον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον χτύπησαν 400 φορές – μια φορά για κάθε 1.000 νεκρούς από κορονοϊό – και συνολικά για 40 λεπτά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορoνοϊού: Προβληματίζουν τα «ορφανά» κρούσματα σε Αθήνα και Κρήτη