Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Tραμπ σε γαμήλιο πάρτι στη Φλόριντα: «Σας έλειψα;»

Νατάσα Παυλοπούλου Νατάσα Παυλοπούλου

Στιγμές από τις παλαιότερες ηγετικές εμφανίσεις του θυμήθηκε ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α Ντόναλντ Τραμπ …κατά τη διάρκεια μίας γαμήλιας δεξίωσης στο Μαρ-α-Λάγο της Φλόριντα .Ο 45oς ένοικος του Λευκού Οίκου άρπαξε το μικρόφωνο και αναφέρθηκε από το διάδοχό του Τζο Μπάιντεν μέχρι την Κίνα και το Ιράν σε μία μακροσκελή ομιλία που άργησε λίγο να καταλήξει στις παραδοσιακές ευχές προς τους νεόνυμφους.

«Σας έλειψα;» απυηύθυνε το προσφιλές του ερώτημα στους καλεσμένους της γαμήλιας δεξίωσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, με το πλήθος να του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή. Ο Τραμπ έκανε αρκετές αναφορές στην πολιτική επικαιρότητα, από την κατάσταση στα σύνορα με το Μεξικό μέχρι τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τις οποίες όπως όλα δείχνουν αμφισβητεί ακόμη.


«Παίρνω όλες αυτές τις αναφορές και μου λένε για τα σύνορα, μου λένε για την Κίνα, για το Ιράν», άρχισε τη «γαμήλια ομιλία» του ο κ. Τραμπ, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στον ιστότοπο ψυχαγωγίας TMZ.


«Ήμασταν έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία, εκείνοι ήταν έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε, θα είχαν κάνει το ο,τιδήποτε. Και αυτός ο τύπος [ο Μπάιντεν] πηγαίνει και ακυρώνει τις κυρώσεις και στη συνέχεια λέει ότι τώρα θα θέλαμε να διαπραγματευτούμε» ειπε, στηλιτεύοντας την πολιτική του διαδόχου του απέναντι στο Ιράν.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με το Μεξικό. Ο αριθμός των ατόμων που συνωστίζονται στη μεθόριο αυξήθηκε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Μπάιντεν. Ανάμεσά τους πολλά ασυνόδευτα ανήλικα που κρατούνται σε κέντρα προσφύγων.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με τη σύζυγό του ΜελάνιαΑ.Ρ


«Τα σύνορα δεν είναι καλά. Είναι στη χειρότερη φάση που υπήρξαν ποτέ», είπε ο Τραμπ. Και συνέχισε: «Τι συμβαίνει με τα παιδιά, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο» τόνισε.


Επί των ημερών Τραμπ, χιλιάδες οικογένειες μεταναστών χωρίστηκαν από τα παιδιά τους από το 2017 έως το 2018 λόγω της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» απέναντι στην παράνομη μετανάστευση που εφάρμοσε η κυβέρνησή του.Ο πρώην πρόεδρος έστρεψε τέλος την προσοχή του στην πρόσφατη εκλογική του αναμέτρηση με το Μπάιντεν, το αποτέλεσμα της οποίας ο ίδιος είχε αμφισβητήσει.


«Έλεγαν αν συγκεντρώσετε 66 εκατομμύρια ψήφους, κύριε, οι εκλογές έχουν τελειώσει. Έλαβα 75 εκατομμύρια ψήφους και είδατε τι συνέβη» είπε χαρακτηριστικά. Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε περισσότερες από 80 εκατομμύρια ψήφους.

« Στις 10.30 το βράδυ, ξαφνικά, είπαν ότι είναι περίεργο, γιατί κλείνουν συγκεκριμένα μέρη. Συμβαίνουν πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή», είπε.

Μετά από ένα μάλλον δυσανάλογα μεγάλο πρόλογο ο Τραμπ τελείωσε το λόγο του, με τις καθιερωμένες ευχές προς το «υπέροχο και όμορφο ζευγάρι», Τζον και Μέγκαν Άριγκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πλανητάρχης εμφανίζεται σε γάμους υποστηρικτών του. Το 2019, ο τότε πρόεδρος εμφανίστηκε σε δεξίωση στο γκολφ κλαμπ του Νιου Τζέρσεϋ, καλώντας τη νύφη, τον γαμπρό και τους καλεσμένους να φωνάξουν, "ΗΠΑ! ΗΠΑ!"

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός «άρση lockdown»: Με το βλέμμα στο Πάσχα - Οι ημερομηνίες για αγορά, εστίαση, μετακινήσεις