Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Η σπαρακτική κραυγή ενός παιδιού μεταναστών - «Θα μπορούσαν να με απαγάγουν, φοβάμαι» (vid)

Newsbomb

Φως στην οδύσσεια των ασυνόδευτων παιδιών και των οικογενειών που επιχειρούν να φθάσουν απο το Μεξικό στις ΗΠΑ ρίχνει ενα νέο συγκλονιστικό βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου.

Ραγίζει καρδιές η περιπέτεια ενός παιδιού που εγκαταλείφθηκε μόνο και αβοήθητο στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό και ζητάει βοήθεια από τους συνοριοφύλακες.

Στο βίντεο που μπορεί να δει κανείς το αγόρι να περπατά προς τον πράκτορα της συνοριακής περιπολίας και να ζητά βοήθεια, καθώς είχε μείνει μόνο στην περιοχή του Ρίο Γκράντε. «Ήρθα με μια ομάδα και με εγκατέλειψαν, αλλά δεν ξέρω πού βρίσκονται», ακούγεται να λέει το παιδί στον αξιωματικό στα ισπανικά.

Ειναι τρομαγμένο και εκλιπαρεί για βοήθεια με δάκρυα στα μάτια. Το αγόρι είναι ένα από τα εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά που διασχίζουν τα σύνορα κάθε μέρα με την ελπίδα να φθάσουν στις Η.Π.Α. Οπως είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με μία ομάδα.


Νέα στατιστικά στοιχεία που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση αποκάλυψαν ότι 171.000 μετανάστες συνελήφθησαν από τις αρχές των ΗΠΑ τον Μάρτιο στα σύνορα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εδώ και δύο δεκαετίες, σημάδι της αυξανόμενης ανθρωπιστικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 19.000 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών και 53.000 μέλη της οικογένειας που ταξιδεύουν μαζί, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν τον Μάρτιο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, όταν οι συνοριοφύλακες είχαν συλλάβει περισσότερους από 180.000 μετανάστες.

Ο Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα ανέθεσε στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να ηγηθεί των προσπαθειών της κυβέρνησης για να βρεθεί μία μακροχρόνια λύση στη μεταναστευτική κρίση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test στα φαρμακεία - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Απαντήσεις σε όλες τις απορίες – Τι πρέπει να κάνετε