Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

H «Έμμα» ο ρινόκερος έφθασε στην Ιαπωνία...αναζητώντας την αγάπη (Vid)

Newsbomb

Ένας λευκός ρινόκερος πέντε ετών ονόματι Έμμα ταξίδεψε από την Ταϊβάν στην Ιαπωνία, αναζητώντας το έτερόν της ήμισυ.

Η Έμμα βρίσκεται ήδη στον ζωολογικό κήπο Tobu της Ιαπωνίας, και ο 10χρονος «Μόραν» είναι το πρώτο της…ραντεβού. Η ίδια επιλέχθηκε από μια ομάδα 23 ρινόκερων για να ταξιδέψει στην Ιαπωνία, λόγω της «ήπιας προσωπικότητάς της», με το προσωπικό να λέει ότι «σπάνια εμπλεκόταν σε μάχες».

Τη διαλέξαμε «λόγω της προσωπικότητάς της και του μικρού μεγέθους της, που βοήθησε στην μεταφορά της στο εξωτερικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Sean Wu επικεφαλής των ζώων του πάρκου. «Σπάνια παλεύει με άλλους ρινόκερους ή κλέβει το φαγητό των ανθρώπων».

«Μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω του κορoνοϊού, η Έμμα έφτασε στο ζωολογικό μας κήπο το απόγευμα της 8ης Ιουνίου», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κήπου.

Αρχικά επρόκειτο να ταξιδέψει τον Μάρτιο, αλλά όπως εκατομμύρια «άνθρωποι» και ζώα σε όλο τον κόσμο, είδε...τα σχέδιά της να ανατρέπονται λόγω κορονοϊού.

Η καθυστέρηση αποδείχθηκε ωφέλιμη, καθώς το προσωπικό που τη φρόντιζε στην Ταϊβάν άρχισε να της μαθαίνει στα γιαπωνέζικα τις λέξεις «έλα» και «όχι»

Η άφιξη στο νέο της «σπίτι»

«Ανοίξαμε αργά το κοντέινερ που τοποθετήθηκε μπροστά από το υπνοδωμάτιο της. Η Έμμα, χωρίς να δείξει σημάδια ντροπαλής, πήγε κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο» είπαν οι άνθρωποι που την υποδέχθηκαν.

Η παραμονή της στο ζωολογικό κήπο του «Ανατέλλοντος Ηλίου» αποτελεί μέρος μίας συνολικής προσπάθειας αύξησης του αριθμού των λευκών ρινόκερων σε αιχμαλωσία.



Ο λευκός ρινόκερος απειλείται με εξαφάνιση, σύμφωνα με τo Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) με περίπου 18.000 εκπροσώπους του είδους να ζουν σήμερα στην άγρια φύση, σύμφωνα με την οργάνωση. Η λαθροθηρία ρινόκερου της Νότιας Αφρικής πάντως μειώθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η λαθροθηρία είναι η κύρια απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ρινοκέρων.
Επιτήδειοι εμπορεύονται τα κέρατά τους -τα οποία όπως τα μαλλιά και τα νύχια τους είναι κατασκευασμένα από κερατίνη - και θεωρούνται αφροδισιακό ή θεραπεία κατά του καρκίνου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η «κόκκινη γραμμή» της Αθήνας και ο ρόλος των ΗΠΑ