Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Να δείξω βίντεο που εμβολιάστηκα; Κι αν δεν το έκανα μπράτσο; (vid)

Newsbomb

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη (30/6) ότι νωρίτερα φέτος έλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έναντι της COVID-19 ενώ προηγουμένως είχε αρνηθεί να αποκαλύψει ποιο σκεύασμα του χορηγήθηκε.

Ο 68χρονος Πούτιν έλαβε δύο δόσεις εμβολίων έναντι της COVID-19, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπως έχει ανακοινώσει το Κρεμλίνο. Οι Αρχές δεν δημοσιοποίησαν βίντεο από τον εμβολιασμό του.

Περιγράφοντας την εμπειρία του ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι: «μετά την πρώτη δόση δεν ένιωσα τίποτα. Τέσσερις ώρες μετά το σημείο της ένεσης έγινε λίγο ευαίσθητο. Μετά την δεύτερη δόση που έκανα μέτρησα την θερμοκρασία μου και κι ήταν 37,2 βαθμούς. Κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα ήταν 36,6. Αυτό ήταν».

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά βίντεο, δε νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό να δείξουμε βίντεο. Κι αν έγινε το εμβόλιο όχι στο μπράτσο αλλά κάπου αλλού; Θα έπρεπε να το δείξουμε και τότε;» δήλωσε χαριτολογώντας.

Ο Πούτιν αντιτάχθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της Covid-19 σε εθνικό επίπεδο.

«Δεν υποστηρίζω την υποχρέωση εμβολιασμού», δήλωσε στη ετήσια εκδήλωση στην οποία απαντά σε ερωτήσεις πολιτών και η οποία μεταδίδεται από την τηλεόραση. Ο Πούτιν τόνισε, ωστόσο, πως για να αποφευχθεί ένα αυστηρό lockdown «ορισμένες περιοχές εισάγουν την εμβολιαστική υποχρέωση για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαϊάμι: Νεκρός ο 21χρονος Έλληνας φοιτητής στο κτήριο που κατέρρευσε