Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ιαπωνία: Αυτός είναι ο «Τζόκερ» που αιματοκύλησε τρένο στο Τόκυο

Νατάσα Παυλοπούλου Νατάσα Παυλοπούλου

Σοκ προκαλεί η αιματηρή επίθεση στην Ιαπωνία, στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου. Ένας νεαρός Ιάπωνας ντυμένος «Τζόκερ» καταλήφθηκε από δολοφονικό αμόκ, μαχαίρωσε επιβάτες και έριξε καυστικό υγρό σε συρμό στο σταθμό Kokuryo.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άντρας στο Τόκιο από επίθεση με μαχαίρι και εύφλεκτο υγρό (υδροχλωρικό οξύ) που εξαπέλυσε ο 24χρονος «Τζόκερ« σε βαγόνι τρένου. Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο δράστης τραυμάτισε συνολικά 17 ανθρώπους.

Ο ύποπτος, συνελήφθη επί τόπου, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη γραμμή εξπρές Keio με προορισμό το Shinjuku, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο στις 8μμ της Κυριακής, 31 Οκτωβρίου, καθώς πολλοί νέοι πήγαιναν στο κέντρο της πόλης για να γιορτάσουν το Halloween.

Ο άνδρας που ήταν ντυμένος ως Τζόκερ -ο κακός του Batman- είπε στην αστυνομία ότι ήθελε να τον εκτελέσουν όταν τον συνέλαβαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού τραυμάτισε 17 άτομα.

O δράστης της επίθεσης

Μάρτυρες περιέγραψαν πώς ο 24χρονος δράστης μαχαίρωσε 10 άτομα και έριξε ένα υγρό γύρω από το βαγόνι πριν το ανάψει, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υδροχλωρικό οξύ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Τόκιο είπε ότι 17 επιβάτες τραυματίστηκαν στην επίθεση, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά. Ένας άνδρας γύρω στα 60 μαχαιρώθηκε και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το κίνητρό του δράστη δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά τo πρακτορείο Kyodo ανέφερε ότι ο ύποπτος είχε πει στους ανακριτές ότι «ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους και να του επιβληθεί η θανατική ποινή». Φέρεται να δήλωσε μάλιστα στην αστυνομία ότι εμπνεύστηκε απο μία προηγούμενη επίθεση σε τρένο.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από την επίθεση, με τους τρομαγμένους επιβάτες να προσπαθούν να ξεφύγουν είναι απολύτως τρομακτικά. Ένα απο αυτά που αναρτήθηκε στο Twitter και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NHK δείχνει πλήθος επιβατών να προσπαθεί να βγει από τα παράθυρα του ακινητοποιημένου τρένου σε έναν σταθμό δυτικά της πρωτεύουσας και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται μια μικρή φωτιά.

Το NHK ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι ο δράστης φορούσε μια φανταχτερή στολή - ένα πράσινο πουκάμισο, ένα μπλε κοστούμι και ένα μωβ παλτό που έμοιαζε με αυτό του Τζόκερ από τα κόμικς του Batman.

Ο δράστης πραγματοποίησε την πράξη χωρίς να δείξει κανένα συναίσθημα, είπε μια γυναίκα επιβάτης. «Κρατούσε ένα μαχαίρι και άρχισε να ρίχνει υγρό», είπε.
«Έκανε αυτή την πράξη χωρίς να δείχνει κανένα συναίσθημα, απόλυτα μηχανικά. Νομίζω ότι αυτό προκάλεσε φόβο σε όλους ».

Ο Shunsuke Kimura, ένας απο τους αυτόπτες μάρτυρες που τράβηξε βίντεο, είπε στο NHK ότι είδε επιβάτες να τρέχουν απελπισμένοι και ενώ προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη, άκουσε έναν θόρυβο έκρηξης και είδε καπνό να αναδύεται.
Πήδηξε επίσης από ένα παράθυρο αλλά έπεσε στην πλατφόρμα και τραυμάτισε τον ώμο του. «Οι πόρτες του τρένου ήταν κλειστές και δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε, γι’ αυτό πηδήξαμε από τα παράθυρα», είπε «Ήταν τρομακτικό».

H φωτιά που ξέσπασε στο τραίνο

«Νόμιζα ότι ήταν αστείο λόγω Halloween», είπε ένας άλλος μάρτυρας στην εφημερίδα Yomiuri. «Τότε, είδα έναν άντρα να περπατάει προς το μέρος μας κουνώντας αργά ένα μακρύ μαχαίρι στο οποίο υπήρχε αίμα».

Είναι η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε τρένο του Τόκιο μέσα μέσα σε δύο μήνες. Τον Αύγουστο, μια ημέρα πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ένας 36χρονος μαχαίρωσε 10 επιβάτες σε προαστιακό στο Τόκιο σε μια τυχαία έκρηξη βίας.

Ο ύποπτος αργότερα είπε στην αστυνομία ότι ήθελε να επιτεθεί σε γυναίκες που έμοιαζαν χαρούμενες. Ενώ οι θάνατοι από πυροβολισμούς είναι σπάνιοι στην Ιαπωνία, η χώρα καταγράφει αρκετές δολοφονίες με μαχαίρι τα τελευταία χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νυχτερινό τιμολόγιο: Τι αλλάζει από 1 Νοεμβρίου – Ποιες ώρες θα ισχύει - Πώς να το λάβετε από τη ΔΕΗ

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

DWTS: Το ζευγάρι που αποχώρησε από το λαμπερό σόου (photos)