Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Αγωνιώδεις προσπάθειες για πέμπτη ημέρα για να σωθεί ο 5χρονος που έπεσε σε πηγάδι

Newsbomb

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η μάχη των διασωστών στο Μαρόκο, προκειμένου να σώσουν ένα πεντάχρονο αγόρι που έπεσε σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης για τον 5χρονο Ραγιάν, ο οποίος έπεσε σε ένα πηγάδι την Τρίτη, στο χωριό Ιγκράν κοντά στο Μπαμπ Μπέρεντ της επαρχίας Σεφχάουεν στο Μαρόκο. Οι διασώστες σήμερα Σάββατο (5/2) έσκαψαν σε απόσταση λίγων μέτρων από το να φτάσουν το αγοράκι, σε μια λεπτή και επικίνδυνη επιχείρηση που καθυστερεί συνεχώς από την απειλή κατολισθήσεων.

Εργάτες με εκσκαφείς προσπαθούν όλο το εικοσιτετράωρο να σώσουν το 5χρονο παιδί, αφού έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 32 μέτρων. «Έχουμε άλλα δύο μέτρα να σκάψουμε για να φτάσουμε στο Ραγιάν και ελπίζουμε να μην συναντήσουμε βράχους», είπε ο επικεφαλής διασώστης Thamrani Abdelhadi στους δημοσιογράφους στο σημείο το απόγευμα του Σαββάτου.

Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού επειδή μια κάμερα που έχει πέσει στο πηγάδι το δείχνει να βρίσκεται στο πλάι, αλλά πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι θα το σώσουμε ζωντανό».

Δεν ήταν επίσης σαφές «πόσο καιρό θα διαρκέσει το σκάψιμο λόγω δυσκολιών που σχετίζονται με βράχους και του κινδύνου κατολισθήσεων, πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση διάσωσης 5χρονου που βρίσκεται παγιδευμένος εδώ και πέντε ημέρες σε πηγάδι