Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Άγριος βίσωνας επιτέθηκε σε ηλικιωμένη στο εθνικό πάρκο Yellowstone

Newsbomb

Μία επισκέπτρια στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν των ΗΠΑ έγινε το δεύτερο άτομο μέσα σε μόλις τρεις ημέρες που δέχθηκε επίθεση από άγριο βίσωνα.

Η 71χρονη γυναίκα πλησίασε άθελά της το ζώο καθώς επέστρεφε στο αυτοκίνητό της, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται για τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή της.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μετά από βίντεο που εμφανίστηκαν και δείχνουν έναν άλλο βίσωνα στο πάρκο να αγριεύει και να κυνηγάει έναν επισκέπτη. Το περιστατικό συνέβη καθώς ο 34χρονος άνδρας από την πολιτεία της Πενσυλβάνια και η οικογένειά του περπατούσαν κατά μήκος ενός πεζόδρομου κοντά στο εμβληματικό γεφύρι Old Faithful του πάρκου.

Βίντεο που ελήφθησαν από αμερικανικά δίκτυα δείχνουν τον άνδρα να απομακρύνει βιαστικά το παιδί του από το μονοπάτι του βίσωνα, προτού πεταχτεί στον αέρα. Οι αξιωματούχοι στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν που ερευνούν το τρομακτικό περιστατικό λένε ότι οι επισκέπτες πλησίασαν πολύ το αρσενικό ζώο και αυτό τους επιτέθηκε. Οι υπεύθυνοι του πάρκου είπαν ότι αργότερα ο άνδρας νοσηλεύτηκε σε κοντινό νοσοκομείο στο Αϊντάχο για τραυματισμό στο χέρι.

Μια 25χρονη γυναίκα από το Οχάιο δέχθηκε επίσης επίθεση από βίσωνα στο τέλος Μαΐου στην πρώτη αναφερόμενη επίθεση του έτους. Πετάχτηκε σε ύψος 3 μέτρων στον αέρα αφού πλησίασε πολύ το ζώο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο πάρκο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι βίσωνες είναι εξαιρετικά επιθετικά ζώα. Οι αξιωματούχοι του πάρκου έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι βίσωνες που ζουν στο πάρκο είναι άγριοι και μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι όταν τους πλησιάσουν. Μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα έως και 48 χλμ/ ώρα, ενώ έχουν τραυματίσει περισσότερους ανθρώπους στο πάρκο Yellowstone από οποιοδήποτε άλλο ζώο.

Σε συμβουλές που δόθηκαν στους επισκέπτες, οι φύλακες του πάρκου προτείνουν στους πολίτες να μείνουν τουλάχιστον 23 μέτρα μακριά από τους άγριους βίσωνες ανά πάσα στιγμή και, εάν η επαφή με το ζώο είναι αναπόφευκτη, «να γυρίσουν και να κατευθυνθούν προς την άλλη πλευρά για να αποφύγουν την αλληλεπίδραση με το άγριο ζώο».

Το Yellowstone φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή βίσονων σε δημόσια γη στις ΗΠΑ, με περίπου 5.000 ζώα. Οι βίσωνες είναι τα μεγαλύτερα θηλαστικά που κατοικούν στην ξηρά στη Βόρεια Αμερική και μπορούν να ζυγίζουν έως και 900 κιλά.