Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που οι διασώστες σώζουν παιδί εγκλωβισμένο στα συντρίμμια

Newsbomb

Ελπίδες μέσα από τα συντρίμμια της καταστροφής γεννάει το βίντεο με τη διάσωση ενός μικρού παιδιού από ένα κτήριο που κατέρρευσε στο Αζάζ της Συρίας μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την περιοχή

Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν ένα μικρό παιδί από ένα κτήριο που κατέρρευσε στο Αζάζ της Συρίας, σε ένα στιγμιότυπο που κάνει το γύρο του κόσμου. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και δέχεται τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ άγνωστη προς το παρόν είναι η τύχη της οικογένειάς του.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν μετά από τον ισχυρό σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.

Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια. Περισσότερα από 1000 κτήρια καταστράφηκαν στις επαρχίες Γκαζιάντεπ και Καχραμάνμαρας της Τουρκίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οτκάι.

Οι μετασεισμοί μετά από έναν ισχυρό σεισμό μπορεί να συνεχιστούν για «αρκετές ημέρες, αρκετές εβδομάδες, ίσως και αρκετούς μήνες», δήλωσε στο Al Jazeera ο Κρις Έλντερς, καθηγητής στη Σχολή Γης και Πλανητικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Curtin στο Περθ της Αυστραλίας.